Компанията майка на Google увеличава инвестициите си в крипто пространството

Наскоро беше публикуван изследователски доклад, който предоставя интересна информация за това как 100-те най-големи публични компании в САЩ инвестират в блокчейн/крипто пространството.

Докладът (озаглавен: „Топ 100 публични компании, инвестиращи в блокчейн и криптокомпании“) е създаден от Blockdata, която е дъщерно дружество на CB Information Services.

В публикацията в блога на Blockdata за този доклад се споменава, че целта е да се преразгледа „инвестиционната дейност в блокчейн“ на компаниите, които Blockdata разглежда в изследователски доклад, публикуван през септември 2021 г., за да се „разбере какво се е променило, кои области в блокчейн са на дневен ред и кои нови участници инвестират сега“.

Blockdata се фокусира върху „инвестициите в блокчейн, които тези водещи корпорации са направили от септември 2021 г. до средата на юни 2022 г.“

В публикацията в блога на Blockdata се казва:

„Четиридесет корпорации инвестираха в компании в блокчейн/крипто пространството през този период. Най-активна е компанията Samsung, която е инвестирала в 13 компании. На следващо място е UOB със 7 инвестиции, следвана от Citigroup с 6 инвестиции и Goldman Sachs с 5. В повечето случаи не можем да определим колко пари са инвестирали тези корпорации, тъй като те участват в кръгове на финансиране с множество или много други инвеститори. Като косвен показател за това можем да разгледаме общия размер на финансирането на кръговете, в които са участвали.

„Въз основа на това инвеститорите, участвали в най-големите кръгове на финансиране, са Alphabet (1 506 млн. долара в 4 кръга), Blackrock (1 171 млн. долара в 3 кръга), Morgan Stanley (1 10 млн. долара в 2 кръга), Samsung (979 млн. долара в 13 кръга), Goldman Sachs (698 млн. долара в 5 кръга), BNY Mellon (690 млн. долара в 3 кръга) и PayPal (650 млн. долара в 4 кръга). Тези 40 компании са инвестирали приблизително 6 млрд. долара в блокчейн стартъпи между септември 2021 г. и юни 2022 г.“

В изследователския доклад, публикуван през септември 2021 г., се споменава, че компанията майка на Google Alphabet е инвестирала поне 601,4 млн. долара в 17 блокчейн компании, сред които Blockchain.com, Dapper Labs, Ripple.

За разлика от това, в доклада от август 2022 г. се споменава, че между септември 2021 г. и юни 2022 г. Alphabet е инвестирала над 1,5 млрд. долара в четири блокчейн фирми (Fireblocks, Dapper Labs, Voltage и Digital Currency Group).

Източник: https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/08/googles-parent-company-has-been-increasing-its-investment-in-the-crypto-space/

Leave a Reply