Комикът Греъм Елууд възхвалява биткойните и казва, че ще похарчи чека си от 1400 долара за BTC

Греъм Елууд вярва, че в бъдеще всички ще се събудят по отношение на биткойните, но Макс Кайзър беше първият, който дойде в шоуто, за да обясни BTC на Джими Доре.

Американският комик, подкастър, писател и актьор Греъм Елууд беше в шоуто „Джими Доре“, където похвали Биткойн, докато обсъждаше новите стимули на стойност 1400 долара.

Водещият на предаването Джими (Джеймс) Доре е популярен американски комик и политически коментатор.

Купуване на Биткойн със стимулиращи чекове

Елууд повтори намерението, което написа в туит на 17 март, че планира да купи малко BTC, когато получи чека си.

6922_01
Изображение от Twitter

Обсъждайки това, той се позова на известния биткойнър и крипто инфлуенсър Макс Кайзер, който също беше в това шоу на 17 март и разговаряше относно Биткойн.

Тогава домакинът Джими Доре каза на Макс, че прогнозата му за BTC да достигне 220 000 долара тази година въз основа на корекции на хеш скоростта го е накарала да излезе и да купи малко BTC.

Курса на Биткойн – това са „твърди пари“: Макс Кайзер

По искане на Доре, Кайзер му обясни защо биткойнът е важен: това е цифрова валута, която не може да бъде конфискувана от правителството, лесно се прехвърля и не е необходима банка, която да я държи или да извърши транзакция.

Кайзер също заяви, че хората влизат в Биткойн, за да хеджират средствата си срещу инфлацията, която идва в резултат на неудържимото отпечатване на пари в САЩ, Европейския съюз, Япония и други страни, където централните банки практикуват парични стимули от миналата година.

„Биткойнът превъзхожда златото“

Отговаряйки на въпрос на Доре за разликата между BTC и златото, Макс Кайзер каза, че BTC е по-добър, макар и също да е подобен.

Той спомена, че BTC е измислена като протест срещу кризата с ипотечните облигации от 2008-2009 г. – срещу централните банки и финансовите и политическите системи.

Кайзър добави, че хората, родени след 2000 година сега са „запалени по Биткойн“ и купуват него, а не злато, защото XAU не е лесен за транспортиране, не се дели и не е толкова оскъден, колкото флагманската криптовалута.

Освен това биткойнът също не може да бъде конфискуван, за разлика от златото, и позволява на потребителите да се измъкнат от тежка ситуация (като държава във война, страна, поразена от природно бедствие, революция) със своите средства, безопасно преобразувани в Биткойн.

Тесла започна да приема Биткойн

По-рано днес автомобилният гигант на Тесла обяви, че вече приема плащания в Биткойн за своите автомобили. Засега обаче новото правило се прилага само на територията на САЩ, като планира да се разшири отвъд него през следващата година.

Тесла приема чисти биткойни, които не се преобразуват във фиат. Освен това Илон Мъск написа в Туитър, че BTC, получени за продадени автомобили, няма да бъдат заменени за фиат.

Критикът на BTC Питър Шиф коментира това, като каза, че Мъск просто иска повече биткойни за Тесла. Единицата за сметки тук все още ще бъде щатски долари, така че Биткойн няма да се използва като пари, което прави тези транзакции бартерни.

Източник

Leave a Reply