Кой стои зад криптовалутите?

Бизнесмени, инвеститори, новатори, хакери. Самоличността на обявения за първоначалник на криптогалактиката Сатоши Накамото вероятно никога няма да стане известна. Но освен него, кой стои зад криптовалутите?

Етериум

Кой стои зад криптовалутите: Етериум

Виталий Дмитриевич Бутерин (Виталик) е само на 19 години, когато създава Етериум. Датата е 30 юли 2015 година, а тогава Виталик е едва на 19 години! Днес повече от половината от криптовалутите в света използват за база Блокчейна на Етериум. Етериум от своя страна е втората по големина по пазарна капитализация криптовалута в света.

Бутерин открива новото хилядолетие като емигрант в Канада заедно със своите родители. Тогава той е едва на 6 години. Баща му, Дмитри Бутерин е компютърен специалист, което предопределя съдбата на Виталик. Той успява да завоюва бронзов медал на Олимпиадата по информатика през 2012 година. Напуска университета във Ватерло през 2014 година, за да се съсредоточи изцяло върху проекта Етериум.

Четете още: Всички новини за Етериум

Бинанс

Image result for binance ceo

След най-голямата по пазарна капитализация в света криптовалута (след Биткойн, разбира се), се прехвърляме към най-голямата криптообменна борса. Бинанс има над 1 милион посещения на ден! Това е доста добро постижение, имайки предвид, че тя стартира едва през 2017 година. Тогава Жао Чангпенг е точно на 40 години.

Бивш служител на МакДоналдс, Жао има трудно детство. Едва десетина годишен, той е принуден да напусне роден Китай. Баща му е обявен за „про-буржоазен“ и за семейството му няма място в комунистическата държава.

Запознайте се с Койнбейз тук

Поредната Канадска връзка в крипто-галактиката. Чангпенг Жао завършва университет със специалност компютърни науки. Въвлечен в криптосвета още през 2013 година, останалото, както казват, е история.

Четете още: КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Cointelegraph

Image result for Daniel Seman cointelegraph

Забавна история. Една от най-големите медии в криптогалактиката, всъщност е по-потайна и от Монеро. Снимките на екипа, както и на статиите в самия сайт са изключително професионално карикатуризирани. Екипът е изброен поименно, дори има и контактен e-mail към всеки от тях.

Основателят на Cointelegraph Даниел Семан обаче остава загадка. Почти никаква лична информация за него или екипа му. Важното е, че медията им продължава да работи и да ни залива с интересна информация относно криптовалутите и Блокчейн технологиите.

Четете още: Всички новини за криптовалутите и Блокчейн технологиите

В заключение

Млади, амбициозни и идейни. Въпросът Кой стои зад криптовалутите вероятно завинаги ще остане открит. Факт е обаче, че най-успелите във всяка една сфера, която опитахме да обхванем – дали ще е самата блокчейн технология, търговията или новините, говорим за хора, които тепърва навлизат в живота с идеите и визията си. Както и цялата гриптогалактика всъщност.

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply