КойнБейз пуска своята крипто дебитна карта в Европа

След успешно тестване в Обединеното кралство, КойнБейз сега навлиза в големите европейски пазари със своята крипто дебитна карта.

Базираната в Сан Франциско криптовалутна борса КойнБейз официално стартира своята крипто дебитна карта в Испания, Германия, Франция, Италия, Ирландия и Нидерландия, съобщава CNBC. „Coinbase Card“ вече има успех в Обединеното кралство, където стартира през април.

Поглед към Европа

КойнБейз пусна кредитната си карта, за да позволи на клиентите си да правят покупки директно с Биткойн и други големи криптовалути.

Начинът на действие на „Coinbase Card“ е подобен на този на всяка друга подобна карта – вашите криптовалути се преобразува директно в пари, когато правите покупка. Това означава, че търговците всъщност не трябва да се справят с променливия актив.

Четете още: КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Запознайте се с Койнбейз тук

Европейските потребители могат или да изтеглят приложението Coinbase Card, или да поръчат физическа карта, която ще им струва £ 4.95 за парче.

„Можете да си купите хранителни стоки с Биткойн и веднага след това кафе с Лайткойн“. Това коментира изпълнителния директор на КойнБейз за Обединеното кралство Зеешан Фероз. Той коментира последните стъпки за разразстване по време на интервю със CNBC.

Приемането нараства

Това би трябвало да бъде благодатно за приемането на криптовалутите. КойнБейз е водещият обмен на криптовалути в света по брой потребители. Пускането в употреба на такава крипто дебитна карта подсказва колко силно вече се приемат криптовалутите по света.

Още през май, Форбс прогнозира, че наскоро пуснатата карта ще може да накара цената на Биткойн да достигне $ 10,000.

Към момента най-голямата криптовалута по пазарна капитализация стои около нивото от $ 8,000, според данни на CoinMarketCap.

Както съобщава U.Today, Flexa наскоро стартира ново платежно приложение, наречено Spedn в партньорство с близнаците Winklevoss, като по този начин дава възможност на Whole Foods и други гиганти на дребно да приемат криптовалути.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

2 Replies to “КойнБейз пуска своята крипто дебитна карта в Европа

Leave a Reply