КойнБейз предлага бавна и стабилна крипто инвестиционна стратегия

КойнБейз окуражава потребителите си да заобикалят колебанията в цените, като бавно избират криптовалути внимателно и постепенно. Това може да се превърне в силна крипто инвестиционна стратегия с времето.

КойнБейз вярва, че може да ви помогне да си помогнете сами.

Криптовалутите са по-волатилни от нормалните валути или традиционните инвестиции. Дивите ценови движения са ликвидирали повече от няколко инвеститори. Кратките продавачи загубиха над 400 милиона долара, а критиките във форума Reddit изобилстват.

Но водещата крипто обменна борса Coinbase има решение. Оказва се, че то вече се използва в традиционните финансови пазари и се нарича осредняване на разходите за долар (DCA).

В неотдавнашен блог пост, Coinbase каза: „DCA може да бъде ефективен начин да притежавате крипто без да се притеснявате от задържането на значителен капитал на фиксирана цена в определен момент във времето.“

Ето как работи това: DCA помага на инвеститорите да преодолеят нестабилността на пазара, като инвестират определена сума по редовен график. Също така може да бъде полезен метод да останете сух от водата, независимо от пазарните колебания.

Четете още: КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Да вземем случая с инвеститор, който използва DCA, за да закупи Биткойн на стойност $ 100 на всеки две седмици. Ако пазарът се срине, за $ 100 ще закупи повече биткойни, увеличавайки потенциала за по-голяма печалба, ако пазарът се обърне. Според тази крипто инвестиционна стратегия след като пазарът се обърне, за същата сума ще закупи по-малко биткойн, намалявайки загубите, които биха се натрупали, когато бичия пазар настъпи.

В своя блог Coinbase обяснява причината, стояща зад препоръката:

„Криптовалути като Биткойн в миналото са изпитвали нестабилност на цените. Стойностите се люшкат с двуцифрени проценти за един ден – а понякога дори и за един час. Време е да купите или не. Както при всякакъв вид инвестиции, това може да предизвика много безпокойство, несигурност или страх да участвате изобщо. „

Coinbase вярва, че DCA ще помогне на инвеститорите да видят възможностите на пазарната волатилност на криптовалутите, чрез повтарящи се покупки. По малко и често, както казваше баба.

Източник

Leave a Reply