Койнбейз отваря списък с чакащи за стейкване на Етериум 2.0

Койнбейз е поредната борса, която предлага услуги за залог в новата мрежа на Етериум. Нямате 32 ETH за залагане в ETH 2.0? Услугата на Койнбейз ще ви даде място на масата за залагания.

Списъкът за изчакване на Койнбейз за залог в Етериум 2.0 стартира.

Според съобщение за пресата, споделено с КойнДеск, клиентите на Койнбейз вече могат да се регистрират, за да заложат своя ETH в интелигентния договор Beacon Chain – координатор и мост между стария Етериум и Етериум 2.0, важната миграция на мрежата към мрежата за доказателство-за-залог.

Това надграждане ще премахне доказателствения добив в полза на залагането. Обикновено ви трябват 32 ETH, за да стартирате валидационен възел за новия блокчейн на Етериум, но Койнбейз ще позволи на своите потребители да залагат всяко количество ETH в своя акаунт.

Реа Кау, старши продуктов мениджър в екипа за търговия на дребно на Койнбейз каза пред Койндеск, че потребителите на борсата могат да спечелят до 7,5% APR на своя заложен ETH, в зависимост от променливия процент на възвръщаемост на мрежата Етериум.

В замяна на услугата Койнбейз „взема комисионна за всички получени награди и процентът на възвръщаемост за нашите клиенти отразява тази комисионна“, каза Кау. Според потребителското споразумение на Койнбейз тази комисионна за залагане е 25% от получените награди.

В допълнение към предстоящата опция за залагане на Етериум, потребителите на Койнбейз могат да заложат и жетони Algorand (ALGO (-11,12%)), Cosmos (ATOM (-2,09%)) и Tezos (XTZ (-8,95%)).

Освен Койнбейз, Кракен също залага ETH от името на своите клиенти и активно депозира ETH в договора Beacon Chain на Етериум 2.0. Популярният уеб и софтуерен портфейл MyEtherWallet поддържа и залагането на Eth 2.0 в приложението.

Етериум 2.0: Големият скок на Етериум

„Beacon Chain“ – гръбнакът на новия дизайн на Етериум – стартира през декември, както и договорът за депозит на Етериум 2.0. За да претендират за дял в новата мрежа, Ethereans могат да депозират наследен ETH в този договор, за да го преобразуват в ETH2 (известен още като Beacon Chain ETH или BETH).

След като етерът се депозира във веригата, той не може да бъде изтеглен директно – използването на обмен обаче ще бъде един от начините за заобикаляне на това ограничение. Кау каза пред Койндеск, че „първоначално клиентите на [Койнбейз] няма да могат да продадат или изпратят частта от [Етер], която решат да заложат. Койнбейз обаче проучва варианти, чрез които да предостави на клиентите начин да търгуват със заложените си ETH много скоро.“

„Всички [Етер] в крайна сметка автоматично ще мигрират към ETH2, след като мрежата бъде напълно актуализирана“, заключи Кау.

В момента в договора за депозит на Beacon Chain има заключен Етер на стойност 5,5 милиарда долара.

Източник

Leave a Reply