Кога ще е сезона на алткойните? Ето защо Биткойн ги остави зад гърба си

Етериум и пазарът на алткойни стагнират срещу Биткойн, като двойката ETH / BTC е ключът към следващия алтсезон.

Етер (ETH), родната криптовалута на блокчейна на Етериум, изостава от Биткойн (BTC). В исторически план, когато BTC скочи, алткойните са склонни да растат с по-големи движения нагоре.

Този път биткойнът очевидно превъзхожда пазара на алткойни, особено през декември. Доминирането на пазарната капитализация на BTC наскоро се повиши до едногодишен връх от около 70%, до голяма степен благодарение на големите разпродажби в XRP през последната седмица.

BTC/USD vs. ETH/BTC (жълто), LTC/BTC (оранжево), XRP/BTC (синьо) 1-дневна свещ (Bitstamp). Източник: Tradingview

Разликата в откриването на цените на Биткойн

Разликата между текущата ценова тенденция на Биткойн и предишните бикови цикли през 2018 и 2019 е, че BTC е влязла в откриването на цените.

Казано по-просто, откриването на цената е когато цената на актива надхвърли предишния максимум и продължава да навлиза в неизследвана територия. Алткойните обикновено стагнират, когато Биткойн влезе в откриването на цените, защото BTC изсмуква обема от пазара на алткойните.

Освен това, когато биткойнът нараства бързо, той също е склонен към големи краткосрочни отстъпки. Проблемът за алткойните е, че когато BTC се покачи, те изостават от BTC и когато BTC се отдръпне, алткойните обикновено виждат дори по-големи корекции.

В обозримо бъдеще е от решаващо значение пазарът на алткойни да види как Етер набира скорост срещу биткойн. Това вероятно би стартирало следващия сезон на алткойните, ако се появи в близко бъдеще.

В момента Етер все още се представя слабо спрямо Биткойн. Двойката ETH / BTC през повечето високи времеви рамки, включително дневната графика, все още не показва признаци на пробив.

ETH/BTC дневна свещ (Binance). Източник: TradingView.com

Като такъв, идеалният сценарий за пазара на алткойни е да видим двойката ETH / BTC отскочи от дъното и след това да избухнат още алткойни, за да видим нов импулс.

Анализаторът на Cointelegraph Markets Майкъл ван де Попе посочи, че в момента търговците се страхуват да купуват алткойни поради динамиката на пазара. Той също така подчерта в последния си технически анализ на ETH, че двойката ETH / BTC все още показва слабост.

Крипто анализатор се подготвя за силен бичи пазар на алткоините, начерта пътя на Етериум и Рипъл

Той добави, че седмичната графика на Етер показва ясна разбивка под подкрепата за двойката BTC, което предполага, че е вероятна по-нататъшна слабост на алткойните. Попе отбеляза, че двойката ETH / BTC ще трябва да се издигне над 0,026 BTC, за да възвърне възходящия импулс.

„Въпреки това, докато ETH остава над 0,021, все още могат да се изтъкнат възходящи аргументи за по-голям ръст, тъй като конструкцията нагоре все още ще бъде непокътната“, обясни той и добави:

В идеалния случай за ETH, възстановяването на ниво от 0,026 сата би означавало сила и по-нататъшно продължаване, така че търговците трябва първо да наблюдават това ниво. Ако то не успее да се задържи, следващата зона, която трябва да гледате, е зоната 0,021 сата заедно с региона от $ 450.


И така, кога алткойните могат да станат привлекателни?


Всъщност има силен аргумент, че така нареченият „алтсезон“ може дори да не се появи през първото тримесечие на 2021.

Някои анализатори казват, че тъй като Биткойн наблюдава рали, водено от институционални инвеститори, печалбите от Биткойн този път няма да се върнат обратно на пазара на алткойните.

Някои търговци обаче очакват алткойните да станат по-убедителни, заради Биткойн ралитата. Търговец под псевдоним „Салса Текила“ заяви, че капиталът може да се върне обратно в алткойни, ако биткойнът продължи да нараства, като се има предвид, че алткойните са се представили добре през първото тримесечие, след като BTC достигна своя връх през декември. Той написа:

„Колкото по-високи са $ BTC, толкова по-привлекателни стават алткойните. Пазарната капитализация на BTC в момента е 6.5 пъти по-голяма от тази на ETH . Коефициентът на въртене на $ е правдоподобен, особено през 2021 г. с популяризиране на залагането на $ ETH.

Източник

Leave a Reply