Кметът на Маями „отворен за проучване“ за инвестиране на 1% от резервите на града в Биткойн

Кметът на Маями заяви, че е готов да проучи идеята за инвестиране на 1% от щатския резерв на града в Биткойн.

В интересен обрат на събитията кметът на Маями Франсис Суарес заяви, че е готов да проучи идеята за поставяне на 1% от съкровищните резерви на града в Биткойн.

  • По-рано днес, добре познатият Биткойн фен и поддръжник Антъни ‘Помп’ Помплиано излезе с интересен туит. Той призова последователите си да го ретксшхьш, ако „смятат да се преместят в Маями, ако кметът Франсис Суарес вложи 1% от съкровищните резерви на града в Биткойн“.
  • По-малко от час по-късно, туитът беше споделен над 1500 пъти. По-интересното е, че привлече вниманието на самия кмет Суарес.
  • В отговор на туита на Помп той каза, че е „Определено отворен да го проучи“.
  • Разбира се, към този момент няма абсолютно никаква допълнителна информация, дали някой от тези планове някога се осъществи. Несъмнено обаче това, че високопоставените административни служители дори го включват в разговора, е стъпка в правилната посока за Биткойн.
  • Въпреки че има някои щати, в които американските граждани могат да използват Биткойн, за да плащат данъците си, като например Охайо, досега нямаше град, камо ли за държава, която дори да помисли за инвестиране на държавни резервни средства в криптовалутата.

Източник

Leave a Reply