Китайски служители подкрепят добив на криптовалута с възобновяема енергия

Китайски служители от община Ya’an пуснаха изявление за използването на местната електроенергия, произведена от хидроенергия, за операции по добив на криптовалути.

Китайски представители от град Ya’an в Съчуан излязоха в подкрепа на използването на местна произведена хидроенергия за операции за добив на криптовалута.

На 20 април Общинското икономическо и информационно бюро и Общинската комисия за развитие и реформа на Ya’an обявиха становище относно местното прилагане на копаене за криптовалути. Документът насърчава потреблението на електроенергия, генерирана от водноелектрическа енергия за копаещи операции.

Четете още: Новата социална мрежа на Bitfinex се стреми да даде предимство на търговците

В документа се посочва, че общината ще изгради „зона за демонстрация на потребление на електроенергия“ и „зона за събиране на големи данни“. Длъжностните лица смятат, че провинцията по този начин ще привлече инвестиции и развитие в блокчейн компании.

Добив на криптовалути в Китай

Китай е известен като основен играч в индустрията за добив на криптовалути. Според доклад, публикуван в края на 2019 г., китайските миньори на биткойн по това време са били отговорни за 66% от глобалния хеш процент, като 54% ​​са от провинция Съчуан.

И все пак – след като пандемията на коронавируса удари страната – Китай наскоро започна да губи почва в света на добив на криптовалути. Както Cointelegraph съобщи по-рано този месец, Baite – бившият Китайски лидер по добив на биткойн – реши да напусне бизнеса за добив на биткойн.

Освен това стареещият хардуер също се отразява на местните копаещи предприятия. Наскоро китайското издание Securities Daily съобщи, че над 40 копаещи операции са били принудени да спрат дейността си поради факта, че вече старата Antminer S9s, ASICS за добив на биткойни, вече не е била изгодна да работи.

Източник

Leave a Reply