Мениджър прогнозира катастрофа за Биткойн

Мениджър прогнозира катастрофа за Биткойн

Според Тайлър Дженкс, президент на Lucid Investments, биткойнът може да падне до $4,200 в близко бъдеще и в крайна сметка може да падне до 1000 долара.

Той каза:

Не съм коментирал Биткойн, откакто сме мина през зоната на съпротива $ 4,000-4,200. Вярвам, че в момента се връщаме обратно в тази зона и цената няма да се задържи. Идват нови дъна. Цел от $ 1000 остава непроменена.

Какво е Биткойн – обяснение като за петгодишно дете

Прогнозирането на Дженкс беше навременно, тъй като цената на Биткойн показа признаци на корекция на 11 април.

През последните 24 часа цената на биткойна спадна от най-високата си стойност от 2019 г. над $5,400, за кратко под нивата от $5,000. Но доста голям брой анализатори остават предпазливи оптимисти по отношение на тенденцията на доминиращата криптовалута.

На месечна база Биткойн е с ръст от над 30%

От 12 март насам, през последните 30 дни, цената на биткойна все още е с ръст от около 30% спрямо американския долар.

Както предположи техническият анализатор Джош Рагер, след увеличение на цената с 30%, всеки актив може да бъде уязвим откъм корекция.

Той подчерта още, че фазата на натрупване на биткойни, период, в който инвеститорите започват да купуват криптовалута след 16-месечен мечи пазар, може да отнеме повече време от очакванията на инвеститорите.

“Биткойна може да види някои странични действия през следващите няколко седмици, докато закупуването на Bitcoin CME Futures приключва на 26 април. Но това е само един сценарий за този променлив актив. Този цикъл на натрупване може да отнеме много повече време, отколкото повечето хора си мислят ”, каза Рагер.

През последните няколко часа биткойн вече се възстанови над нивото от $ 5,000 и демонстрира сигнали за краткосрочно коригиращо рали след 5% спад в стойността.

Така нареченото „НИВО НА МЪКИ ЗА БИТКОЙНА“ достигна нивата от 2016 година

На 12 април, според ръководителя на изследователския екип на Fundstrat Global Advisors Томас Лий, „Bitcoin Misery Index“ достигна 89. Традиционно, Лий каза, че BMI от 67 и повече се вижда само по време на биткойн бик пазарите.

Високият ИТМ на биткойн показва, че инвеститорите показват бичи пазар като интерес и търсене на криптовалута. Но това също може да доведе до това инвеститорите да получават печалби и да удължават фазата на натрупване на актива.

„Индексът на Bitcoin Misery достигна 89 на 2 април. Най-високото ниво от юни 2016 г. Означава добро и лошо. Добро -> От 2011 г. BMI> 67 се наблюдава само по време на бичите пазари на биткойна. Още доказателства, че бичи пазар започва отново. Лошо -> BMI> 67 след връх, БТК пропада с ~ 25%, обясни Лий.

Ригове за добив на криптовалути

Лий добави, че мечият пазар за биткойн най-вероятно е приключил, когато активът достигна най-ниската си точка от около 3,122 долара.

„Това, че BMI достига 67 е още едно доказателство, че мечият пазар за Bitcoin вероятно е приключил на ниво от 3000 долара.“

Официално се смята, че дъното е достигнато

Както технически търговци, така и стратези в криптовалутния сектор като цяло смятат, че биткоинът е установил своето дъно.

Един от генералните партньори на Multicoin Capital Вини Лингам заяви, че БТК ще трябва да надмине по-големите нива на съпротива, като $6,200, за да може да се потвърди дъното и да се обяви началото на бичия пазар.

„В този случай, ако можем да достигнем 6200 долара за биткойн, това вероятно ще отбележи началото на друго голямо нарастване, което може да бъде неимоверно високо. Ако това е чиста спекулация обаче и други активи, които са непропорционално високи за реалната си стойност, всичко това вероятно няма да свърши добре – каза Лингам.

Източник

Leave a Reply