Кардано (ADA) навлиза в последната си епоха преди решаващ етап за децентрализацията си

На 31 март 2021 г. актуализацията ще бъде от изключителна важност за децентрализацията на Кардано (ADA). От тази дата ADA залагащите ще отговарят за всички блокове в основната мрежа на Кардано.

Денят на D идва

Блокчейнът на Кардано преминава през последната си фаза („епоха“), в която обединените възли подпомагат операторите на пулове в производството на блокове. На 31 март d-параметърът ще бъде намален до нула.

Cardano (ADA) is getting closer to D-day
Снимка от Туитър

Основателят на Кардано (ADA) и главен изпълнителен директор на Input Output HK, Чарлз Хоскинсън, се включи в Туитър, за да очертае отново значението на предстоящия преход.

Преди два дни, на 25 март 2021 г., Input Output HK успешно представи предложение за внедряване на актуализацията в кодовата база на Кардано (ADA). В резултат на това при така наречената епоха 257 d-параметърът най-накрая ще бъде намален до нула.

След пускането на ADA залагането, твърдо кодираният механизъм намалява с два процента (0,02) за епоха. По този начин все повече и повече изчислителна мощност от пула за залагане влиза в мрежата.

Всички погледи са насочени към интелигентните договори на Кардано (ADA)

Успоредно с намаляването на d-параметъра, Кардано (ADA) настройва друг показател за децентрализация, k-параметър. Той предотвратява мащабните пулове да получат контрол върху производството на блокове.

Както беше обявено от U.Today по-рано, тази концепция премахва рисковете от това Кардано да се превърне в блокчейн „доминиран от китове“.

На 26 март 2021 г. г-н Хоскинсън представи и бъдещите идеи за внедряване на интелигентни договори в Кардано (ADA). Hard fork на Alonzo – който ще активира функционалността на интелигентния договор в testnet – ще започне да работи следващия месец.

Източник

Leave a Reply