Кардано надмина върха от 2018 г., ставайки третата по големина криптовалута

Кардано постигна нов рекорд за първи път от началото на 2018 г.

В един от най-големите обрати в криптогалактиката, Кардано (ADA) успя да достигне рекордното си ниво от януари 2018 г.

Криптовалутата достигна нов връх от $ 1,25 в 17:05. на борсата Бинанс след като добави пет процента към стойността си през последните 24 часа.

2986800987
Изображение от tradingview.com

Преди по-малко от година, монетата спадна с 98,5% от предишния си рекорд от 1,18 долара, регистриран на 4 януари 2018 г. ADA е нараснал със 7,252% от 13 март 2020 г. насам.

Пазарната капитализация на Кардано надхвърли 38 милиарда долара, което я прави третата по големина криптовалута (зад само Биткойн и Етериум). Това е най-високото място, което токенът е достигнал в класациите за криптовалути до момента.

Кардано изживява своя момент

ADA усилено расте в навечерието на хард форка „Мери“, който ще бъде активиран на 1 март. Както съобщи U.Today, основната актуализация на протокола ще превърне Кардано в мрежа с множество активи, което ще го превърне в основен Конкурент на Етериум. Разработчиците вече ще могат да създават свои собствени жетони.

Междувременно базираният в Дубай фонд за криптовалута FD7 Ventures обяви, че е започнал да закупува токена, след като е решил да ликвидира своите холдинги на стойност 750 милиона долара.

Кардано ще трябва да пусне още едно разклонение, преди да премине изцяло към новата ера, наречена Goguen.

Източник

Leave a Reply