Кардано е добавен към терминала на Блумбърг, инвеститорите проверяват актива

Терминалът на Блумбърг добави Кардано (ADA), давайки достъп до актива на множество професионални инвеститори.

Тази новина е от огромно значение за конкурента на Етериум. Потребителите на Туитър публикуваха екранни снимки на включването на Кардано на 15 март. Изображението включва кратко обяснение какво е Кардано и как работи.

Терминалът на Блумбърг се използва от професионални търговци и струва около 24 000 долара годишно. Това е важен инструмент и вероятно ще предостави на Кардано по-голяма експозиция.

Основателят Чарлз Хоскинсън дори коментира, че сега бива „разпознат по летищата“.

Следващата надстройка на Кардано ще представи интелигентни договори

Техническата архитектура на Кардано се различава от другите блокчейн мрежи. От години проектът е в процес на поетапно надграждане. В момента е във фаза Гоген, която трябва да бъде пусната скоро.

Проектът стартира надстройката си Шели миналата година, което донесе по-голяма децентрализация на мрежата. Предстоящите фази се занимават с подобрения на интелигентните договори, решения за мащабиране и механизми за управление.

Има обаче известен скептицизъм по отношение на популярността на Кардано. Мрежата няма популярни приложения, което остави някои инвеститори да се чудят защо тя се оценява толкова високо.

Кардано на път към луната

ADA е един от най-добре представящите се криптовалути в продължаващия бичи пазар. Понастоящем ADA се класира на шесто място по пазарна капитализация, но през последните няколко седмици беше на трето място.

Цените леко са спаднали през последните 24 часа, но остават значително по-високи от нивата им преди 2021 г.

Пазарната стойност на Кардано е подсилена от внезапния скок на интереса. Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, също попита за мрежата и нейните приложения.

Активът попадна в заглавията когато Бинанс обяви, че ще подкрепи хард форка му Мери и ще надгради над него. Приблизително по същото време, добивът на ликвидност Кардано също видя подкрепа на Binance Smart Chain.

Очаква се скоро да стартира надстройката Гоген

ADA има шанс да нарасне още повече с непосредственото пристигане на надстройката си, наречена Гоген. Това носи интелигентни договори в мрежата, което би трябвало значително да увеличи потенциала за приложение.

Надстройката Гоген беше предшествана от Меръ, която влезе в сила на 1 март. С възможността на родните токени и поддръжката на множество активи чрез надстройката разработчиците ще могат да изграждат децентрализирана икономика в мрежата.

Подобно развитие накара големите фирми да инвестират в актива. Базираната в Дубай FD7 Ventures наскоро задели 250 милиона долара за финансиране на компании, изграждащи решения за Кардано и Полкадот.

Източник

Leave a Reply