Кандидат за сенатор в САЩ изразява подкрепа за биткойна, казва, че „доларът е топящ се леден куб“

Кандидатът за сенатор от Ню Хемпшир в САЩ Брус Фентън подкрепи биткойн (BTC), като същевременно се противопостави на всякаква правителствена намеса в регулирането на този актив.

Фентън отбеляза, че правителството не бива да се намесва в избора на валута за масите, тъй като по време на дебата за първичните избори в Ню Хемпшир на 25 август той сравни долара с топящ се куб лед.

Според Фентън сегашната парична система е счупена, като се позовава на политиката на Федералния резерв да печата повече пари. Той заяви, че ограничението на предлагането на биткойн се конкурира с долара.

„Не е нужно политиците да ни казват какво представляват парите в цялата човешка история. В продължение на хиляди години хората са го разбрали, независимо дали става въпрос за злато, сребро или биткойн, и фактът е, че нашите пари в момента са счупени. Политиците ги счупиха. Те разполагат с неограничени пари, които могат да печатат от въздуха без да носят отговорност – каза Фентън.

Той добави:

„Всеки трябва да има свободата да избира по-добри пари. Ако те изберат, аз избирам биткойн. Препоръчвам и на други хора да изберат нещо друго, защото доларът е топящ се куб лед.“

Струва си да се спомене, че Фентън е сред политиците в САЩ, които приемат дарения в криптовалута преди първичните избори. Забележително е, че на предстоящите избори цифровите активи заемат централно място на фона на продължаващия дебат за крипторегулациите в САЩ, като различни участници лобират за приятелски настроени регулатори.

Сред спонсорите на кампанията на Фентън е Джеси Пауъл, главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Kraken. Забележително е, че всички дарения на Пауъл за политици, подкрепящи крипто, са били насочени към кандидати, независимо от политическата партия или идеологическата позиция.

Фентън настоява за напълно нерегулирана индустрия на биткойн, за да се насърчи паричната свобода.

Кандидатите, които се възприемат като приятелски настроени към криптовалутите, се радват на подкрепата на криптоентусиастите, тъй като цифровите активи се превръщат в ключова тема на Капитолийския хълм. Това се случва в навечерието на дебатите в Конгреса относно всеобхватния законопроект за регулиране на криптовалутите, чийто лидер е сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис.

Източник: https://finbold.com/u-s-senatorial-candidate-expresses-support-for-bitcoin-says-the-dollar-is-a-melting-ice-cube/

Leave a Reply