Как криптото ще разтърси света на смесените бойни изкуства

Крипто-ориентирана платформа обеща да разтърси света на смесените бойни изкуства внасяйки така необходимата дигитализация в спорта и помагайки на бойците да осигурят прехраната си.

Екип от експерти по смесените бойни изкуства и специалисти по маркетинг направиха платформа ориентирана към феновете, която е създадена за да пренесе спорта в дигиталната ера.

Според MMAON смесените бойни изкуства се считат за най-бързо развиващия се спорт в света, а играчи като Конър МакГрегър отварят на дисциплината пътя към международната сцена.

Онлайн платформата е предназначена да свърже заинтересованите страни от този вълнуващ спорт – включително организатори, спортисти, спонсори и фенове. Тъй като COVID-19 влияе на ММА събитията в световен мащаб, карайки битките да се отлагат и феновете да остават у дома, цифровизацията никога не е била по-важна.

Томаж Амброжич, известен експерт по спортен маркетинг, описа създаването на MMA Digital Hub като „много иновативен подход“. Платформата ще приеме подобен подход на този на IMDb, който се превърна в безспорен авторитет в света на филмите.

Той обясни: „Всеки боец ​​ще създаде своя профил на едно място, като платформата ще даде възможност на феновете да си взаимодействат с бойците, включително под формата на специален канал в социалните медии и дори с опцията да възнаграждават бойците директно чрез феновете.“

Централната банка на Франция обмисля XRP като основа за дигиталното евро

Основната новост е в това как феновете ще могат да гласуват кои бойци биха искали да видят един срещу друг на ринга. Ентусиастите също ще имат шанса да следят всеки боец докато тренира за предстоящи събития и да споделят своите прогнози.

Борба за бойците

MMAON казва, че също така иска да помогне на бойците да си извоюват комфорт. Въпреки факта, че ММА е един от най-взискателните и трудни спортове в света, в момента много звезди имат нисък потенциал за печалба – и само шепа печелят значителна сума.

Чрез тази платформа, фокусирана върху крипто, бойците ще могат да получават съвети от верни фенове, а спортистите ще могат да предлагат маркови стоки и спортно оборудване, за да генерират приходи. Ще бъде предложен и по-широк спектър от възможности за спонсорство – нещо, което договорите с професионални спортни организации често забраняват.

Франк Мир, бивш световен шампион на UFC в тежка категория, който е назначен като консултант по проекта заяви, че му се иска платформи като MMAON да са съществували в ранните етапи на кариерата му – описвайки го като „феноменална концепция“, която ще позволи на младите бойци да бъдат видени от всички.

Той добавя: „Понякога леко завиждам, когато се замисля какво би било да имам всички тези неща, когато се биех в по-младите си години… Колко повече могажех да спечеля? Как можех да стана по-популярен? Трябва да е по-лесно за всяко поколение.“

Един от основните приоритети на MMAON ще включва насърчаване на колкото се може повече световноизвестни бойци да станат част от революцията.

Нокаут стартъп

Ръководителите казват, че токенът MMAON ще има множество начини на употреба, позволяващи на бойците да допълват доходите си дори когато не са в клетката.

Феновете ще могат да плащат на бойците, за да създават персонализирани програми за обучение за тях, да стартират краудфандинг, за да съживят битките, които искат да видят. Криптовалутата също е настроена да се използва като средство за плащане за гледане на мачове и билети. С течение на времето залагането на тези символи също ще позволи на потребителите да получават отстъпки за стоки и специални събития.

MMAON е одобрен и от Мохамед „Ястребът“ Шахид, президент на BRAVE Combat Federation, който служи като съветник на платформата. Той добавя прозрение и обратна връзка, за да помогне на компанията да продължи своя растеж. Шахид добави: „MMAON допринася за спорта, като не само е решение за индустрията на смесените бойни изкуства, но се фокусира върху бойци, които се възползват от всяка стъпка от растежа на спорта. Това ще бъде революция в спорта ММА.“

Източник

Leave a Reply