Какво е BitPay? Общ преглед, функции, ползи, ценообразуване

Какво е BitPay?

BitPay е процесор за плащане, който позволява на бизнеса/търговците да приемат плащания в биткойн, като насочват средствата директно към тяхната банкова сметка. Компанията е създадена през 2011 г. и е със седалище в Атланта, Джорджия.

Услугите на BitPay са достъпни в 38 страни и приемат голям брой валути, включително долари, евро и CAD. Той се счита за най-голямата платежна услуга, която позволява на търговците да приемат биткоин за своите продукти и услуги.

BitPay карта и портфейл

BitPay портфейла се използва за съхраняване на Биткойни и е в състояние да приеме до 12 различни устройства. Портфейлът управлява всички ваши транзакции и включва допълнителни функции, като поддръжка на протокол за плащане за непознати адреси.

Четете още: Цената на Биткойна повтаря кривата от 2017 година: Анализ на JP Morgan

Картата BitPay работи подобно на портфейла с функция за съхранение, но тя е повече като банкова карта Visa. Тези карти са достъпни само за американски клиенти.

Портфейлът и картата позволяват на търговците да купуват, продават и прекарват Биткоини лесно, тъй като всички търговци и банкомати на Visa приемат тези карти.

Картата BitPay Visa може да конвертира Биткоините в долари и обратно. Финансовите средства се депозират в BitPay Visa Card с помощта на Портфейла.

Как се използва

Регистрирането включва създаване на картов или бизнес профил. Първият акаунт е за индивидуални потребители, а вторият е за компании, които искат да управляват Биткойн плащанията. След като сте избрали опцията за профила си, кликнете върху Регистрация за следващите стъпки.

След това ще трябва да попълните формуляр с имейл, име, име на организацията (за бизнес сметки) и информация за профила. След като заявката ви за сметка е обработена, ще ви бъде предоставен портфейл или BitPay Visa Card.

Безопасно ли е BitPay?

BitPay се счита в голяма степен за сигурен процесор за плащания. Той осигурява удобен метод, който собствениците на биткойни могат да използват за ежедневни плащания. Опитът от използването на услугата има както положителни, така и отрицателни отзиви.

Четете още: Том Лий: Завръщането на Биткойн до $ 8,000 потвърждава края на крипто зимата

Един потребител заяви, че услугата е бърза да обработва плащанията и не е задължена да заплаща такси за използване на банкомати.

Има обаче някои съобщени проблеми. През ноември 2018 г., BitPay издаде предупреждение на своите потребители относно заразения код, който краде частни ключове от портфейла на Copay (неговия портфейл с отворен код). Хакерът създаде задната врата, като внедри злонамерен софтуер в библиотека с отворен код на Copay. Потребителите с приложението Copay за Android и iOS версии от 5.0.2 до 5.1.0 бяха посъветвани да не отварят приложението отново, да актуализират портфейлите си и да преместят средствата си в портфейли с версия 5.2.0. Според компанията зловредният код не е засегнал портфейлите на BitPay.

BitPay загуби през 2014 г. повече от 1,8 милиона долара в биткоини заради фишинг измама, включваща главния финансов директор. Но този инцидент не се е случил поради лоши системи за сигурност или масова измама в частта на BitPay, а предимно заради човешка грешка.

Предимства и недостатъци

BitPay позволява на онлайн продавачите и търговците да приемат биткоин за своите продукти и услуги. Той идва с бързи скорости на транзакциите и лесна настройка, която обслужва онлайн плащанията. Таксите за обработка на кредитни карти обикновено са около 3% на транзакция, докато BitPay таксува фиксирана такса от 1%.

Четете още: Вече можете да получавате и изпращате Биткоини в WhatsApp

Платформата позволява на хора от цял ​​свят да получават каквато и да е сума, като използват компютъра или смартфона си. Предприятията могат да се възползват от безграничната платежна мрежа, както и от най-добрите обменни курсове.

Криптографски защитеният API на софтуера позволява лесно интегриране в съществуващата система. Също така, потребителите имат широка гама от възможности за персонализиране за тяхната сигурност и скорост на потвърждение. Профилите на търговеца могат да активират двуфакторна система за удостоверяване, задвижвана от Google Authenticator.

Човек може да избира да получава плащания в осем валути или биткойн, или комбинация от тях. BitPay предлага поддръжка на 40 езика, което позволява на бизнеса да достигне до международна клиентска база.

Клиентите са пощадени от фалшивите измами и кражбите на самоличност, тъй като услугата е базирана на Биткойн. Други положително оценени аспекти на услугата са нейният елегантен интерфейс и лесна конфигурация.

Въпреки това, има няколко отрицателни BitPay прегледи, достъпни онлайн, някои от тях го обвиняват, че е измама. Основните недостатъци изглежда са притежание на фондове и сложните процеси на плащане и възстановяване.

Също така изглежда, че компанията се е превърнала във времето с по-рестриктивна по отношение на бизнесите, която приема.

BitPay е получавал чести оплаквания относно обслужването на клиентите си, за което се съобщава, че е беден и често не е полезен. Един потребител съобщи, че не е получил отговор на имейлите си.

Ценообразуване

Услугата често променя и актуализира своя ценови модел. Понастоящем компанията получава такса от 1% за транзакция, която може да бъде по-висока за отраслите с висок риск. Приложената такса е еднаква за всичките 240 подкрепени държави.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Обществено доверие в BitPay

BitPay получи и положителни и отрицателни отзиви. Съобщава се, че има известни проблеми в приложението и онлайн портала и че BitPay не изпраща средствата до местоназначението си. Тези средства се държат и за дълги периоди от време, дори седмици.

Твърди се, че компанията е блокирала действителни сделки за някои портфейли без никакви мотиви, което кара потребителите да загубят парите си. Това очевидно се дължи на тяхната политика, която гласи: „Запазваме си правото да закрием сметката ви.“

Заключение

BitPay може да има своите плюсове и минуси, но като цяло това е широко използвана услуга за обработка на Биткойн.

Източник

Leave a Reply