Италианският Червен кръст стартира набиране на средства чрез биткойн за борба с коронавируса

Италианският Червен кръст и Colli Albani Committee с подкрепата на Helperbit събират дарения от Биткойн и други криптовалути за борба с пандемията на коронавируса в страната, както беше обявено на 12 март.

Цели на новата кампания

Постъпленията от кампанията, предполагаемо, ще бъдат използвани за създаване на модерен медицински пункт на второ ниво за предварително сортиране на случаите на COVID-19 в страната и се очаква да достигне целта от 10 000 евро за закупуване на необходимото медицинско оборудване за инфраструктурата.

Останалите средства ще бъдат използвани за покриване на разходите на медицинския персонал, който ще участва в проекта.

Четете още: Биткойн под $ 1K е възможно, предупреждава търговецът ветеран, Питър Бранд

Бруно Пиетросанти, президент на Colli Albani Committee , заяви, че те трябва да облекчат натиска върху хоспитализациите поради увеличаването на заразените пациенти и намаления брой места, налични в италианските болници:

В изпълнение на инициативата, заедно с Helperbit, стартиращ блокчейн, който предлага платформа за благотворителни организации, Пиетросанти добави следното:

„Вярваме, че иновативен инструмент за набиране на средства като биткойн може да ни помогне да намерим необходимите икономически ресурси, които са много трудни за получаване в този исторически момент.“

Други организации, подкрепящи кампанията за набиране на средства от Червения кръст

Кампанията е подкрепена и от Young Srl, стартиращ Финтек, който работи в сектора на криптовалутите, за да подкрепи инициативите на общността, и от Blockchain Education Network Italy, организация с нестопанска цел, която разкрива информация за биткойн и блокчейн на Италианска територия.

Андреа Фереро, изпълнителен директор на Young SRL, коментира използването на блокчейн при това набиране на средства :

„Силно вярвам, че блокчейн технологията е по-ефективна и прозрачна в подкрепа на този вид инициативи. Young е компания, която има за цел да създава или използва иновативни модели за подобряване на съществуващите процедури и винаги ще бъдем начело в подкрепата на благотворителни проекти, като този с Червения кръст“.

Емилиано Палермо, представител на Blockchain Education Network Italy, подчерта значението на тези платформи, които предлагат „прозрачност“ при даренията на фона на извънредната ситуация в страната.

Сегашната ситуация в Италия за случаи с коронавирус:

Към момента на публикуване на статията, броят на починалите от коронавирус в Италия е преминал 1200, като по официални данни са регистрирани над 17 600 случая.

Източник

Leave a Reply