Иран мечтае за небостъргач, копаещ криптовалута?

Небостъргач, копаещ криптовалута?

Всички сме се чудели. Имате огромна мина за извличане на криптовалута, която трябва да се скрие от мощния чуждестранен агресор. Та какво правим? Е, ако сте Иран, защо да не я построите във воден парк с размери на небостъргачи, разбира се.

Най-малкото това беше решението, което екип от ирански архитекти предложи на тазгодишното съревнование на строителите на небостъргачи „Еволюция“.

Четете още: Как да накарате приятелката си да се интересува от криптовалутите?

Може да не е толкова лудо, колкото звучи

Добре де, може би е… Но теорията зад дизайна е, че мащабната операция по извличане на криптовалута изисква три неща: много електроенергия, някакъв метод на охлаждане и (ако е в Иран) – камуфлаж.

И така, генераторите захранват помпата, която отвежда вода до върха на небостъргача. В края на краищата вие сте воден парк, нищо подозрително в захранването с водна помпа. Тъй като водата се спуска през слайдовете и тръбите, тя действа, за да охлажда минните платформи. Което допълнително прави басейните на дъното на слайдовете хубави и топли.

Четете още: Бинанс прехвърли $ 1,26 млрд. в биткойн, плати едва $ 124,6 в такси

Докато прави това, той също генерира хидро-електроенергия за захранване на платформите. Това позволява на криптодобивната страна на бизнеса да остане извън електрическата мрежа.

Никой няма да подозира нищо.

Хайде де, съгласете се, че е много яко

Само го погледнете. Това е 560-метров воден парк. Можете ли да си представите удоволствието, което може да има там? Стъклените фасади осигуряват емблематична забележителност и уникални платформи за наблюдение от многостепенни обществени пространства.

О, да, и това съоръжение е напълно способно да копае криптовалутите денонощно. През цялата година.

Кулата се стреми да бъде символ на съпротива срещу международната политика, която налага санкции и ембарго върху страната. Чрез приемането на много радикален подход, проектът цели да предаде проблемите, пред които е изправена иранската икономика, не само да подчертае сегашния социален климат, но и да проучи въпросите, за които архитектурата може да се справи и да осигури нови решения.

Запознайте се с Койнбейз тук

Макар и за Иран, това е просто „мечта за тръби“
И да, играта на думи е много уместна (Pipe Dream – от английски означава буквално Мечта за тръби. Изразът обаче се използва преносно и като „недостижима или измислена надежда или схема“.

За съжаление тази идея никога няма да се превърне в реалност… защото Техеран вече има два водни парка. Присъствието на небостъргача на „Еволо“ е било само за концепцията. Той дори не е бил споменат сериозно по време на изложението.

Четете още: Щатският долар е загубил 99.99% от стойността си спрямо Биткойн

Освен това най-вероятно не е най-добрата идея да обявите своите крипто-намерения за премахване на санкциите в глобален конкурс за архитектура, провеждан от американско списание… Просто казвам.

Въпреки това е добре хората да мислят „извън кутията“, защото Иран е изправен пред труден икономически климат след повторното въвеждане на санкциите на САЩ. Небостъргач, копаещ криптовалута би бил едно много иновативно и ползотворно решение за това.

Иранците вече се обръщат към Биткойн. Може ли той да бъде и спасителят на икономиката?

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply