ИОТА хвръкна с 16 процента от партньорството с Ягуар. Ще продължи ли ралито?

ИОТА, петнадесетата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, хвръкна като обезумяла след обявяване на партньорството си с британския автомобилен производител Ягуар Ленд Роувър. За нула време цената на монетите се повиши с почти 16%.

Печелите Крипто докато шофирате

Според публикуван наскоро доклад на Ройтерс, Ягуар ще използва ИОТА, за да се справи с вредните емисии и задръстванията. Новата функция също ще спомогне за намаляване на броя на автомобилните произшествия.

За да се постигне това, интелигентните портфейли за криптовалута се интегрират в новите автомобили Ягуар, включително Jaguar F-PACE. Водачите ще могат да печелят ИОТА за споделянето си на ценни данни, докато са на път.

Към настоящия момент интелигентните портфейли са на етап тестване и не е ясно кога технологията ще бъде достъпна за търговска употреба. Въпреки това ИОТА не крие амбициозните си планове.

„Технологията за интелигентни портфейли може лесно да се адаптира към всички нови превозни средства. ИОТА иска да даде възможност за оперативна съвместимост с всички производители. Така че няма да има нито монета Ягуар, нито монета от БМВ, а една универсална валута за цялата автомобилната икономика”, заяви за Ройтерс съоснователят на ИОТА Доминик Шийнер.

IOTA набира скорост

Партньорството с големия производител на автомобили предизвика буря от свръхчувствителност в криптовалутната общност. Криптозащитникът Антъни Помппиано твърди, че „вирусът се разпространява“. Новината за ИОТА-Ягуар, която се разпространи като горски пожар в крипто общността, неизбежно доведе до голям ценови скок. Според данните, предоставени от CoinMarketCap, цената на МИОТА се е повишила с 16,38% през последните 24 часа. Пазарната капитализация на монетата сега е 871 млн. долара.

Снимка: www.pexels.com

Източник

Leave a Reply