Bitcoin (BTC): Доминиращата криптовалута отстъпва, интересът се прехвърля към алткоините

Bitcoin (BTC): Доминиращата криптовалута отстъпва, интересът се прехвърля към алткоините

За една нощ доминиращата позиция на Биткойна по отношение на пазарната капитализация падна до 38.8%, тъй като монетите и токените повишиха участието си спрямо BTC.

Изглежда започва нов цикъл за алткоините, тъй като доминиращата позиция на Bitcoin (BTC) по отношение на пазарната капитализация падна до 38,8%, след като се задържа над 43% за седмици. Тъй като „altcoins“ изскочиха нагоре и започнаха да процъфтяват, започна нов търговски цикъл. В същото време търговците са още по-уверени в пробив на цените, които се очертават през май, както се предвижда.

74 клиники за красота в Япония сега приемат плащания в Биткойн

 Но този път цената на Bitcoin изглежда е обвързана в рамките на определен диапазон, като се стабилизира около $ 8,000. Въпреки спада в доминацията, цената на БТК остава стабилна около $ 8,340.54, докато търговията се възстановява при големи обеми над 7 милиарда долара. В този момент Bitcoin може отново да се превърне във вариант спекулативни печалби, направени в altcoins.

И докато делът на БТК от цялата пазарна капитализация на крипто пазара пада, делът на алткоините и токените се увеличава с доста бърз темп.

Но този път покачването на цените на БТК не е привлекателен за американските инвеститори, където регулациите се засилиха през последните седмици. Япония отново носи отговорност за до 56% от обема, а делът на щатския долар е паднал до 19% от търговията. Дори Корея се е понижила с около 4,5% от търговията. Този изцяло нов рисков профил на Bitcoin ще трябва да остане наоколо известно време, за да разкрие ефект върху цената. Дори търговията с USDT остава по-ниска в сравнение с йената, при около 11% от всички сделки.

ASIC-устойчивите монети процъфтяват? Какво да копаем през 2018 година

 Междувременно, в случай, че „копаещите следят парите“, мрежата на Bitcoin се е увеличила до 30 537 557 TH / s, което е рекорд, откакто новият хардуер се появи онлайн през 2018 г. Приблизителната оценка на консумацията на енергия е 950 kW за една транзакция. По отношение на потреблението на енергия, мрежата Bitcoin съвпада с потреблението Швейцария, тъй като се добавят по-мощни машини. ASIC добивът може да доведе до още по-голяма консумация на енергия, тъй като мощните машини вече се настройват за добив Monero (XMR) и дори Ethereum (ETH).
Преводо от cryptovest.com

One Reply to “Bitcoin (BTC): Доминиращата криптовалута отстъпва, интересът се прехвърля към алткоините”

Leave a Reply