Интересът към в социалните медии към XRP е най-висок от септември 2018 г.

Интересът в социалните медии към XRP е най-висок от септември 2018 г. насам. Това сочат данните от екипа на Santiment. Според тях показателите за социален обем на споменаванията на XRP са най-високи от 21 септември 2018 г. На тази дата XRP скочи от 0,32 на 0,77 на ден. Екипът на Santiment сподели наблюдението си чрез следното изявление и придружаващата го диаграма:

$ XRP постигна ръст от + 62% през деня (~ $ 0.47), преди да се върне обратно към все още 5-седмичния връх от $ 0.39. Нашите показатели за социалния обем отбелязват, че интересът в социалните медии към XRP е най-високият от 21 септември 2018 г., когато $ XRP нарасна от $ 0,32 до $ 0,77 за един ден.

XRP процъфтява благодарение на крипто общността WallStreetBets (SatoshiStreetBets)

Възраждането на XRP на крипто пазарите се дължи на крипто общността WallStreetBets, която реши да закупи монетата. WallStreetBets вече има крипто общност в Telegram, известна като SatoshiStreetBets. Тук беше договорена идеята и изпълнението на закупуването на XRP.

Извънредно: Рипъл внесе в съда отговора си на обвиненията от SEC

Повишеният интерес към XRP също доведе до значително увеличение на активирането на нови акаунти. Според XRPScan.com вчера, 30 януари, са създадени 7618 нови XRP акаунта. Толкова голям брой активирания на нови акаунти напомня на вълнението около стартирането на Flare Networks в средата на декември.

По-долу е екранна снимка, показваща споменатото увеличение в активациите на нови акаунти в XRP.

Стойността на XRP може да продължи да нараства

Преди крипто общността WallStreetBets да доведе XRP до този връх от $ 0,52 на 30-ти този месец, монетата се беше консолидирала около ценовата зона от $ 0,25 на 28 януари. Правейки сравнението между двете стойности, XRP се е увеличил със 108% за период от 48 часа.

По време на писане на статията XRP се търгува на $ 0,48 и изглежда готов за опит да пробие съпротивата от $ 0,52 са в следващите часове или дни.

Както беше видяно с Dogecoin помпата от същата общност WallStreetBets, на XRP търговците и инвеститорите се напомня, че подобни параболични ходове завършват с масивна корекция. В случая с DOGE, монетата с меме преживя огромен 70% спад след впечатляващия скок до $ 0,087.

Следователно би било разумно да се използват адекватни стоп загуби и нисък ливъридж, когато се търгува XRP на различните деривативни платформи.

Източник

Leave a Reply