Институционални инвестиции за $ 25 милиарда идват към Биткойн

Рос Стивънс (на снимката), основател и главен изпълнителен директор на Stone Ridge Asset Management заяви, че 25 милиарда долара ще бъдат добавени в Биткойн чрез (New York Digital Investment Group) NYDIG до края на годината.

„Току-що получих тези поръчки. Не предполагам, а виждам какво се случва“, каза той в разговор с Майкъл Сейлър от Microstrategy.

На NYDIG са били необходими 1200 дни, за да достигне първия милиард, каза Стивънс. Последният милиард отне само шест дни.

Стивънс разкри, че има над 6 милиарда долара в Биткойн, „между сега и това, което са поели като ангажимент институциите“.

„Ние използваме Vanguard за този клас активи“, каза той разкривайки, че миналата година те са имали 25 институционални клиенти. „Днес имаме 280 институционални клиенти.“

В първото по рода си интервю Стивънс каза, че „всякакви институции приемат Биткойн: публични компании, частни компании, хедж фондове, фондове за дялово участие, кредитни фондове“.

Как да купя Биткойн?

Най-консервативният, но и най-сложният, най-внимателният инвеститор в света приема Биткойн, каза той:

„Застрахователните компании с тройна A и двойна A, двойни A PNC застрахователни компании днес имат над 500 милиона щатски долара Биткойн експозиция чрез NYDIG и със сигурност знам, че тепърва започват.“

Mass Mutual купи Биткойн на стойност 100 милиона долара през декември, като не стана ясно кои са другите застрахователни компании.

Общо застрахователните компании държат трилиони долари, а Стивънс казва, че на борда се качват по 75 нови институции на месец.

„Тези институции искат не само да притежават биткойни, това е залогът. В рамките на една година американците ще могат да получат част от анюитетите си за доходи, платени в Биткойн. Американците ще могат да получат част от заплатите си в Биткойни “, каза той.

По-нататък Стивънс разкрива, че по-специално семейните офиси приемат Биткойн, като 2 милиарда долара от техните 6 милиарда са от семейни офиси.

Източник

Leave a Reply