Индийска криптовалутна борса стартира Блокчейн образователна платформа

Индийската борса за криптовалути CoinDCX пусна платформа за обучение, посветена на блокчейн и криптовалути.

Според съобщение от 16 юни, платформата CoinDCX Learn е академия за блокчейн и криптовалути, която предлага ръководства, статии, курсове и лекции. Главният изпълнителен директор и съосновател на компанията Sumit Gupta коментира:

„С потенциала за ускоряване на финансовото включване в Индия, както и отварянето на врати към нови форми на инвестиране, криптовалутите могат да помогнат на всички. Въпреки това, за да могат индийците да се възползват изцяло от криптовалутите, трябва да положим основите чрез подходящо образование. Чрез DCX Learn искаме да въоръжим потребителите със знанията, необходими за навигация по крипто пазарите. „

Правейки криптовалутите достъпни за всички

Платформата има за цел да обясни концепциите на криптовалутите чрез инфографики, видео уроци и съдържание, което трябва да бъде разбираемо за начинаещи.

Четете още: Таксите за транзакции с биткойн падат под $ 1, връщайки се към априлските нива

CoinDCX заявява, че по-малко вероятно е информираните потребители да станат жертва на измами или да загубят личните ключове на портфейла си. Освен това борсата отбелязва, че хората, които разбират технологията на блокчейн, могат по-добре да установят дали прилагането й може да подобри бизнеса им.

Образоване на масите относно крипто

Блокчейн и криптовалутите все още са нови технологии и все още не са широко разбрани от масовата аудитория. За да се поправи това, различни образователни институции и компании по света започват да предлагат специални курсове.

По-рано този месец индийският IT-гигант Tech Mahindra си партнира със стартъпа на образователни технологии Idealabs, за да стартира курсове за сертифициране на блокчейн.

Освен това в края на май, York University School of Continuing Studies на Канада обяви два блокчейн курса, докато базираният в Австралия университет RMIT добави две следдипломни програми по киберсигурност и блокчейн.

Източник

Leave a Reply