Инвестиционната компания BlackRock публикува обява за работа за Blockchain Lead

В огромният институционален инвеститор BlackRock може да са следващите, които се присъединяват към криптовалутната банда.

BlackRock публикува обява за работа за Blockchain Lead

Според доклад на Ledger Insights, публикуван на 25 декември, BlackRock, инвестиционният посредник с активи под управление на стойност 7,8 трилиона долара, е публикувал обява за работа за вицепрезидент, водещ блокчейн.

За отбелязване е, че обявата не е за разработване на решения, базирани на технологията на блокчейн, а за инвестиции в криптовалути и блокчейн компании.

Според източници, близки до въпроса, BlackRock се стреми да наеме бизнес човек, а не технически кандидат. Кандидатът обаче трябва да може да говори по специфични за крипто теми като механизми за хеширане и консенсус.

Освен това идеалният кандидат трябва да разбира децентрализираните модели на управление и да може да анализира дизайна на мрежата на блокчейн по отношение на скоростта, поверителността, мащабируемостта и сигурността.

Заслужава да се отбележи, че през април 2019 г. BlackRock нае бившия изпълнителен директор на Рипъл Роби Мичник, който оглави областта на цифровите активи. По това време Мичник написа статия, в която очерта методологията за оценка на цифровите активи. Впоследствие, в един подкаст през същата година, Мичник бе посочен като „blockchain lead“ на BlackRock.

Grayscale: Новите инвеститори искат Етериум

Освен това, имайки предвид неотдавнашните действия на SEC срещу Рипъл, Мичник даде своите оценки за централизацията. Той отбеляза, че мащабируемостта все още е ограничение за децентрализираните мрежи без разрешения. Мичник каза:

„Ако сте готови да се жертвате за истинска децентрализация и имате предварително определен набор от институционални валидатори, което в много случаи е напълно разумен компромис, тогава всъщност скоростта и мащабът могат да бъдат с порядъци по-високи.“

Повратна година за криптото?

Като се има предвид всичко, което се случи, 2020 се оформя като една от (ако не и най-важната) година за криптовалутната индустрия като цяло.

Въпреки скандалната катастрофа през март, предизвикана от пандемията на коронавируса, биткойните не само се възстановиха, но и продължават да създават нови рекордни върхове с всеки изминал ден.

Повишаването на Биткойн и други криптовалути като цяло може до голяма степен да се отдаде на нарастващия институционален интерес към класа активи.

Няколко компании като MicroStrategy, Square, Guggenheim Partners вече направиха големите си вложения в Биткойн.

В подобно съобщение по-рано този месец изпълнителният директор на BlackRock Лари Финк заяви, че биткойнът в крайна сметка може да се превърне в глобален актив.

Източник

Leave a Reply