Инвеститор: Биткойн може да се възползва от икономическата криза по света

Биткойн е в 174-дневно нарастване след най-ниското ниво от 15 декември 2018 г., когато се търгуваше на 3150 долара. Цената му скочи със 188 процента, достигайки $ 9,070 на 30 май. Според някои анализатори и инвеститори, подемът частично може да се дължи на финансовите кризи, засягащи най-големите икономики в света. Това подхранва прекомерния оптимизъм в криптовалутната индустрия. Тъй като позитивизмът за пазара продължава да нараства, периодът на изчерпване става неизбежен.

Движещите сили около Биткойн

В неотдавнашна публикация в Medium, Туур Демийстър, основател на Adamant Capital, обясни кои според него са основните фактори, които в момента задвижват цената на биткойна и даде прогноза за това накъде той може да поеме.

Демийстър предположи, че акумулацията и теглянията на Биткойн от съмнителни борси са някои от причините за движението на цената. Най-важните причини обаче са свързани с международни макроикономически въпроси, които имат пряко въздействие върху цената на биткойна.

През 2013 г., когато започна Кипърската финансова криза, BTC премина през 99-дневно рали от началото на годината до средата на април. Тогава беше обявено международното спасяване за Кипър на стойност 10 млн. eвро. През това време пазарната оценка на тази криптовалута нарасна с 1950%, след което се върна на около 81%.

Сега изтичането на капитал от Китай и търговската война със Съединените щати може да бъде основният източник, който инициира тазгодишното рали. Това може да бъде и лакмус за икономическата криза по света.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Туур Демийстър добави:

„На 5 май китайският юан започна да отслабва спрямо щатския долар. 13 дни по-късно се търгуваше с 2.5% по-ниско – огромен ход за форекс търговията. Забележително е, че това беше и седмицата, в която биткойн проби над съпротивата от $ 6,500. ”

Руската международна телевизионна мрежа RT, в сегмент, наречен Boom Bust, също така предложи пазарът на криптовалута да се възползва от търговската война между двата икономически гиганта, караща китайските инвеститори да прехвърлят юана в биткойн в очакване на евентуална девалвация.

Въпреки че китайската забрана за криптовалути, която датира от септември 2017 г., затруднява анализирането на всички данни, идващи от страната, Артър Хейс, изпълнителен директор на BitMEX, смята, че извънборсовите платформи за търговия все още работят. Той заяви, че фактът, че OkCoin и Huobi са спрели операциите в континентален Китай, не означава непременно, че те са излезли от китайския пазар.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

„Пазарът на извънборсови пазари е динамичен и тези места са открили политически приемливи начини да се даде възможност на купувачите и продавачите да се срещнат в Китай. Джао Донг, безспорно най-големият ОТС търговец в Китай, е един от основните хора, отговорни за успешното $ 1 млрд. Bitfinex LEO IEO. Той поддържа Bitfinex и китайската криптовалутна общност. Неговото влияние и мрежа помогнаха на Bitfinex да спечели китайските търговци. Китай все още има значение.“

Търговският натиск, който се смята, че идва главно от Китай, е толкова значителен, че BTC е в 174-дневно рали от 188%, което може да бъде сравнимо с това, което продължи 78 дни със 152% поскъпване. Бившият скок беше с 40% покачване, което би било еквивалентно на цена $ 5,400 днес от $ 9,070.

Запознайте се с Койнбейз тук

Биткойн технически анализ

В момента може да се случи подобна корекция. На 1-седмичната графика, TD Sequential Indicator е дал сигнал за продажба, предсказвайки проследяване, което може да продължи една до четири седмици преди бичият тренд да продължи.

Понастоящем 7-седмичната плъзгаща се средна е успяла да задържи цената на BTC от по-нататъшен спад. Ако тази плъзгаща се средна вече не е в състояние да се задържи и се прекъсне в посока надолу, може да се очаква тест на 50 или 30-седмична пълзяща средна, съответно на 5600 долара и 5,050 щатски долара, което ще бъде подобна на ситуацията в края на 2015 г.

Основи или FOMO?

В доклад, публикуван наскоро от Сан Франциско Open Exchange, SFOX, се стигна до заключението, че цялостното настроение на пазара може да бъде в повратна точка. Не е ясно дали бързият растеж може да бъде приписан на основните или на „страх от пропускане на FOMO “. В резултат на това пазарът на криптовалута е понижен до „несигурен“.

Питър Бранд, 40-годишен ветеран, смята, че биткоинът наистина е влязъл във фаза „FOMO“, която може да доведе до голяма корекция.

И все пак има експерти, които отбелязват, че проследяването, което се случи тази седмица, когато Биткойн падна под $ 8,000, може да представлява изчерпване на цената, необходимо за продължаване на бичия тренд.

Четете още: В Китай обявиха ЕОС, Трон и Етериум за първите три криптовалути

Томас Лий, съосновател на Fundstrat Global Advisors, смята, че „FOMO“ все още не е започнала. Според анализатора, след като Биткойн възстанови прага от $ 10,000, той вероятно ще скочи с 200 на 400%, защото Wall Street ще навлезе на пазара

„Ако биткоин по някакъв начин успее да стигне до [$ 10,000], много вероятно е да се стигне до $ 40,000 в рамките на пет месеца. Всяка институция ще осъзнае, че е вероятно да се върне към своето високо време, което е двойно. Има много малко неща, които могат да се удвоят. „Така че мисля, че FOMO наистина ще се задейства, когато Биткойн достигне $ 10,000.“

В интервю за The Independent, Оливър Айзък, инвеститор в блокчейн, обсъди множеството фактори, които стоят зад възраждането на биткоина, включително геополитически, технологични и регулаторни сили.

Той добави, че засиленото приемане от големите марки, включително Whole Foods, Petco, Lowe, Nordstrom и Baskin Robbins в комбинация с нарастващия брой инвеститори, които превръщат в биткойни в хедж, имат способността да продължат да повишават пазарната си стойност.

Айзък твърди:

„Вярвам, че биткоин има потенциал да достигне 25 000 долара до края на 2019 г. или началото на 2020 г.“

Запознайте се с Койнбейз тук

Тим Дрейпър, американски капиталов инвеститор, също така твърди, че приемането на биткоините може да бъде един от основните двигатели на скорошния скок, който би могъл да достигне до 25 000 долара до 2023 г., тъй като ще стане значителна част от световната финансова система.

Четете още: 1.4 милиарда китайци ще използват криптовалута след 20 години, казва експерт

„[Биткойн] ще продължи да се покачва, защото аз вярвам, че след четири години [или] нещо подобно, ще има около 5% пазарен дял на Земята. Това е по-добра валута, децентрализирана, отворена [и] прозрачна [и] всички знаят какво се случва с блокчейна. „

Роджър Куантрило, технически анализатор, заяви, че ранните етапи на Майкрософт, между края на 80-те и началото на 90-те години, приличат на мястото, където BTC е в момента. Всяко от краткотрайните отклонения е само част от по-голямо параболично движение, което току-що започва.

Въпреки че е твърде рано да се каже дали биткойн скоро може да достигне $ 25,000, изглежда, че сегашната корекция от 17% може да се удължи и ще е необходима за продължението на бичия тренд.

Въпреки това, с удължаването на търговската война между Съединените щати и Китай, нов капитал може да влезе в криптовалутната индустрия, като пазарната капитализация се повиши до нови върхове. Остава да се види дали повече инвеститори ще се преместят към биткойна като сигурно убежище срещу финансовите сътресения, пред които са изправени някои от най-мощните икономики по света.

Биткоин, който понастоящем е на първо място по пазарна капитализация, е намалял с 4,42% през последните 24 часа. BTC има пазарна капитализация от $ 134.79 милиарда с 24-часов обем от $ 16.44 милиарда.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

3 Replies to “Инвеститор: Биткойн може да се възползва от икономическата криза по света

Leave a Reply