Илон Мъск обърна плочата, нарече Биткойн своя „безопасна дума“

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск направи обратен завой относно биткойните, като написа в Twitter, че криптовалутата вече е неговата „безопасна дума

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск отново се заидигра с криптовалутната общност в Twitter.

Този път мулти-милиардерът разкри, че Биткойн всъщност е неговата безопасна дума пред повече от 40,8-те си милиона последователи.

Загадъчната заигравка на Мъск предизвиква противоречиви дебати

Криптовалутните коментари на Мъск често са ексцентрични и двусмислени и е на лице поредното предизвикателство да дешифрираме какво точно има предвид с последния си туит.

Със сигурност обаче може да се отбележи, че той е направил пълен обрат по отношение на водещата криптовалута, тъй като изрично заяви, че това „не е неговата безопасна дума“ през януари.

Тогава мнозина предполагаха, че неговият туит е или някаква извратена игра на BSDM, или знак за намаляващия му интерес към криптовалутата. През април 2019 г. Мъск написа в Twitter, че крипто валутите като цяло са неговата „безопасна дума“.

Експлозията на Биткойн през 2020 г. не е балонът от 2017 г.

Сега, когато картите се обърнаха, Мъск вече би могъл да възприеме Биткойн като по-безопасна игра от алткойните. Това би било в съответствие с всички институционални инвеститори, които подкрепят най-новото крипто рали.

Биткойнът е единствената основна криптовалута, която е успяла да отбележи нов рекорд от началото на 2018 г.

В своите последващи туитове Мъск каза, че се „шегува“, като сравнява Биткойн с фиатни пари.

Мъск е близо до това да стане най-богатият човек на планетата

Мъск сега е на много по-различно място от това в началото на 2020 г. След чудовищното рали на акциите на Тесла, Bloomberg изчислява, че в момента той струва 167 млрд. долара, добавяйки 140 млрд. само за година. В момента той е „само“ на 20 милиарда долара от това да изпревари изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос и да стане най-богатият човек на планетата.

Bloomberg
Снимка: Блумбърг

През годината Telsa получи много сравнения с биткойните заради неудържимото си рали.

Въпреки че възприема криптовалутите като заместител на парите в брой, самият Мъск признава, че притежава само 0,25 BTC. Според оценката на Blockstream CSO Samson Mow, неговата скромна криптовалута сега струва близо 6 000 долара.

Източник

Leave a Reply