Икономист от DeFi за Етериум след сливането: Това е „основата на интернет“

Икономистът по децентрализирани финанси (DeFi) в блокчейн фирмата Consensys Дейвид Шътълуърт предположи, че Ethereum (ETH) сега е „основата на интернет“ – фактор, потвърден от неотдавнашния ъпгрейд Merge, който прехвърли мрежата към протокол за доказване на залог (PoS).

Според Шатълуърт Ethereum може да захранва повече бизнеси, като се позовава на способността на мрежата да обработва повече транзакции от утвърдени платформи като Visa (NYSE: V), каза той по време на интервю за Kitco News на 6 октомври.

Той изтъкна, че Ethereum е в позиция за масово приемане, като посочи качества като гарантирана сигурност за потребителите.

„В никакъв случай не съм максималист на Ethereum. Голям  привърженик съм на многоверижния свят, но смятам, че Етериум служи като този слой за сетълмент. <…> Знаете, че през последната година той е уреждал повече транзакции, отколкото Visa от година на година. Мисля, че едно от тези неща, при които масовото приемане на Етериум само заради сигурността и заключената в него стойност ще бъде двигател на хората, които го използват за правене на бизнес“, каза Шатълуърт.

Етериум все още е изправен пред конкуренция

Въпреки това Шатълуърт призна, че Етериум все още е изправен пред конкуренцията на други проекти, които също представят силни случаи на употреба в сектори като DeFi.

В същото време Шатълуърт отбеляза, че настоящите макроикономически фактори възпрепятстват способността на Етериум да привлече масивен приток на капитали и приемане.

„Макроикономическите условия трябва да се успокоят, преди да видим почти масово приемане и масов приток в екосистемата.<…> Повишаването на лихвените проценти може да има сребърна страна за DeFi и това, особено при Етериум, ако приемем, че темпото на мрежовите транзакции се загрее малко, мисля, че ще видите, че то започва да става дефлационно. Когато стане дефлационна, тогава тя става супер привлекателна за институциите“, добави той.

Ethereum остава нестабилен след сливането

Забележително е, че след ъпгрейда Merge се прогнозираше, че Ethereum вероятно ще регистрира увеличение на броя на институциите, като активът ще стане дефлационен.

Стойността на Етериум и на криптопазара като цяло обаче беше изместена от преобладаващи елементи като високата инфлация и заплахата от продължаващо повишаване на лихвите.

Например на 3 октомври Finbold съобщи, че пазарната капитализация на Ethereum е спаднала с почти 20% след ъпгрейда Merge от 15 септември.

Източник: https://finbold.com/defi-economist-on-post-merge-ethereum-its-the-foundation-of-the-internet/

Leave a Reply