Изследване на Binance: Биткойн и криптовалутите подминаха дъното

След повече от година на мечи крипто-пазар, в края на тунела може да има светлина. Според изследване, проведено от Бинанс, може би ставаме свидетели на нов бичи пазар за Биткойн и Алткойните.

Докладът, озаглавен „Разследване на цикъла на криптозадачите“, разглежда трендовете на крипто-пазарните цени, още от 2014 г., за да стигне до тези заключения.

Докладът предполага, че тъй като крипто пазарът току-що е излязъл от период на най-високата си вътрешна корелация, данните подкрепят идеята, че сме видели дъното. Въпреки че докладът не стига толкова далеч, че да предвижда къде ще свършат цените на биткоините, изглежда че той е в съответствие с последните прогнози за цените и пазарът бавно преминава т.нар. „Крипто зима“ от миналата година.

Технически подробности за Binance Report

Проучването разглежда данни, установяващи връзка между цените на биткойна и алткойните между 2014 г. и 2019 г. Този анализ потвърждава, че 90-те дни, предшестващи сезона от средата на март, са исторически период, определящ цикъла, както се вижда от спада на цените на биткоините от 6500 долара след последния дълъг период на корелация на цените на Bitcoin-altcoin.

Това съвпадна с падането на биткойните от средните $6,000 до ниските $3,000. Това ниво на корелация, според Бинанс предполага, че пазарът вече е намерил дъно, а следващото събитие ще бъде обръщане на тенденцията.

Вини Лингам: Ако Биткойн премине $6,200, ще отиде дори по-високо

През март Бинанс проучи корелациите на цените между криптовалутите и щатския долар, заключавайки, че докато други големи цифрови валути са се повишили спрямо долара, биткойнът действително падна. Данните също потвърждават, че цените през последните 90 дни преди средата на март са най-дългият период на висока корелация в пазарната история.

Откъс от докладаБинанс гласи:

„След като излезе от периода на най-високите вътрешни корелации в крипто-историята, данните могат да подкрепят идеята, че криптомаркетът вече е достигнал дъното си.“

Добри новини за Държачите?

След звучното „фиууу“ от хиляди държачи, които не се поддадоха на крипто зимата, докладът също има последици за по-широкото състояние на криптовалутите. Например, данните за състава на криптовалутите показаха, че институционалните инвеститори имат дял от 7%.

Макар и дялът да е все още относително минимален, той също така показва, че институционалните инвеститори идват, макар и не толкова бързо, колкото би се искало на крипто-обществото.

Независимо от това, някои смятат, че ние сме в процес на преминаване към бичи пазар. През изминалата седмица, съоснователят на Fundstrat Том Лий посочи популярния си „Bitcoin Misery Index (BMI)“ като показател, че Биткойн е достигнал дъното си и сега се насочва към бичи пазар.

Пълният доклад (PDF) може да бъде изтеглен тук.

Източник

Leave a Reply