Изпълнителният директор на MicroStrategy: Крипто регулациите ще тласнат парите към Биткойн

Съоснователят и главен изпълнителен директор (CEO) на MicroStrategy Майкъл Сайлър каза, че повишените регулации за криптовалутите ще доведат до спонтанен скок на инвестициите в Биткойн.

В скорошно интервю за Salt Talks Сайлър отговори на коментари на номинираната за министър на финансите на президента Джо Байдън Джанет Йелен, която изрази загриженост относно незаконната употреба на криптовалута.

Сайлър призова за повишен контрол върху крипто-активите и каза, че новите правила ще ускорят инвестициите в Биткойн.

Той каза:

„След като имаме регулирани субекти, които се занимават с Биткойн, мисля, че това просто ще ускори забиването на институционални пари в Биткойн.“

Как да купя Биткойн?

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy заяви, че повечето инвеститори вече купуват Биткойн чрез регулирани борси, които са длъжни да спазват строгите закони за борба с изпирането на пари (AML) и Познаване на клиентите си (KYC).

Сайлър нарече повишената регулация показател за основната привлекателност на биткойните, като правителствата сега са принудени да следят търсенето от инвеститорите. Той каза, че натискът от правителствата ще се окаже полезен за биткойните.

Той продължи:

Не мисля, че това ще преобърне земята. Не мисля, че това ще бъде отрицателно за индустрията. Всъщност мисля, че е обратното […] Не мисля, че Биткойн трябва да бъде нерегулиран, за да бъде успешен. Мисля, че Биткойн просто трябва да бъде по-добър от златото, за да бъде успешен.

Източник

Leave a Reply