Извънредно: Рипъл внесе в съда отговора си на обвиненията от SEC

Адвокатът на Рипъл Стюарт Алдероти сподели правния отговор на компанията пред SEC.

Блокчейн компанията Рипъл подаде предварителния си отговор на съдебния иск, който беше заведен от Американската комисия по ценни книжа и борси през декември.

Декларацията е обобщена от главния адвокат на компанията Стюарт Алдероти в нова публикация в блога на Рипъл. Ето кои са седемте основни аргумента, очертани от него:

  1. XRP е виртуална валута и по този начин е извън юрисдикцията на SEC.
  2. Рипъл никога не е сключвал договор за инвестиция с притежатели на XRP.
  3. Рипъл никога не е провеждал ICO, никога не е предлагал бъдещи жетони за набиране на пари и няма връзка с по-голямата част от притежателите на XRP.
  4. Притежаването на XRP не означава, че човек получава част от приходите или печалбите на Рипъл.
  5. XRP продажбите на Рипъл възлизат на далеч по-малко от 1% от огромния XRP пазар, който е нараснал през последните 8 години.
  6. XRP Ledger, по който всъщност се движи XRP, е напълно децентрализиран. SEC игнорира икономическата реалност на XRP транзакцията.
  7. Акциите на XRP не създават инвестиционен договор, точно както притежанията на DeBeers не преобразуват диамантите в ценни книжа.
  8. Остарели разпоредби.
  9. Рипъл продължава да твърди, че SEC не е в крак с регламентите в глобален мащаб, посочвайки факта, че XRP е призната за виртуална валута от органа за финансово поведение на Обединеното кралство.

Той твърди, че криптовалутата XRP е несъвместима със съществуващите разпоредби за ценни книжа. В изявлението си в Туитър изпълнителният директор на Рипъл Брад Гарлингхаус твърди, че остарелите закони за ценните книжа трябва да бъдат модернизирани:

Нашата защита започва днес. Иновацията е на изпитание и ние заставаме рамо до рамо с нашите партньори и общността, за да я защитим. Заедно с подходящ надзор на регистрите можем да модернизираме остарелите закони, които очевидно не работят за защита на потребителите и осигуряване на подредени пазари.

Не се различава от Биткойн

Адвокатът се придържа към тезата, че няма „принципни различия“ между XRP и Биткойн или Етериум – двете криптовалути, които не са ценни книжа по мнението на SEC. Освен това Алдероти добавя, че петата по големина криптовалута е екологична, тъй като не разчита на алгоритъма за доказателство за работа.

За разлика от Биткойн обаче, XRP е свързан с Ripple Labs, поради което критиците го смятат за централизирана криптовалута.

Стивън Палей, адвокат на Anderson Kill, написа в Туитър:

Отговорът на Рипъл е „Налудничав“, ако някой се чуди

Източник

Leave a Reply