Извънредно: Министрите на финансите на G7 подкрепят регулирането на криптовалутите

Има силна подкрепа сред страните от G7 за регулиране на криптовалутите

В прессъобщение от 7 декември Министерството на финансите на САЩ (USDT) споменава, че финансовите министри на страните от Г7 са изразили силна подкрепа за регулирането на криптовалутите по време на неотдавнашна видеоконференция:

В G7 има силна подкрепа за необходимостта от регулиране на цифровите валути. Министрите и управляващите потвърдиха подкрепата си за съвместното изявление на Г7 относно цифровите плащания, публикувано през октомври.

Срещата, която включваше изходящия министър на финансите на САЩ Стивън Мнучин, засегна въпроса за справянето със случаи на незаконно използване на цифрови активи.

Регулаторни рискове

Мнучин от доста време е известен в криптовалутната общност заради неговите антикрипто изказвания. Още през юли 2019 г. той даде да се разбере, че новият клас активи ще бъде укротен с „много, много силни“ разпоредби. Според източници близки до бившия съветник по националната сигурност Джон Болтън, президентът на САЩ Доналд Тръмп лично му е казал да наложи Биткойн.

Как да купя Биткойн?

Тази враждебност надхвърля партизанските линии. Неговият наследник – бившият председател на Федералния резерв Джанет Йелен – също не е фен на Биткойн.

Междувременно, СТАБИЛНИЯТ акт, въведен от крайно левия депутат от Демократическата партия Рашида Тлайб, цели да направи незаконно издаването на стабилни монети, които нямат зелена светлина от федералните агенции.

Както съобщава U.Today, милиардерът Рей Далио прогнозира, че може да стане „твърде опасно“ да се използва Биткойн в бъдеще поради драконовите правителствени разпоредби.

Източник

Leave a Reply