Идва приливна вълна от институции, подготвени да купуват Биткойн

Макроинвеститорът и съосновател на Real Vision Раул Пал казва, че вълна от институционални инвеститори са готови да купуват Биткойн.

В интервю наскоро Пал каза, че почти всеки консултант, с когото е разговарял, е настроен да навлезе на пазара и одобрението към Биткойн би променило играта.

„[Биткойн] е най-добре представящият се клас активи за всички времена – за 10 години, пет години, три години, две години, една година или нещо лудо. Никога досега не сме виждали подобен актив.

Все още не сме включили институциите в това. Всички те влизат в него. Знам, че навлизат, защото говоря с всички тях. Току-що затворих телефона с най-голямата фирма за инвестиционни консултанти в САЩ. Техният основател обучава колкото се може повече инвестиционни съветници за Биткойн – те все още не могат да инвестират, защото няма ETF – но в момента, в който те дойдат, тези момчета имат 5 трилиона долара активи сред общността на инвестиционните консултанти само в САЩ и ако трябваше да поставят 10 базисни точки, това са 5 милиарда долара веднага, но шансовете са, че ще бъдат много повече, защото това е много бързо движещ се актив.“

JPMorgan прогнозира, че институциите могат да вложат $ 600 милиарда в Биткойн

Бившият мениджър на фонда на Goldman Sachs казва, че търсенето на Биткойн, подпомагано частично от огромни компании като Square’s Cash App, Paypal и Grayscale Trust, намалява предлагането по безпрецедентен начин.

„Никога не съм виждал нещо като Биткойн. Това е лудост, а междувременно предлагането не може да се коригира и всички вадят монетите си от борсата и ги поставят на съхранение, защото те също очакват цената да се повиши допълнително, така че буквално няма доставка.

Извън приложението Square cash и PayPal, те почти всеки ден изваждат от пазара целият добит Биткойн. И тогава имаме Grayscale Trust и всички останали. Единственият отговор е цената да се покачи.“

Източник

Leave a Reply