Знам кой е Сатоши Накамото, каза Макафий

Джон Макафий направи още една смела претенция, като този път каза, че е наясно с истинската самоличност на Сатоши Накамото, и че защитава идентичността на създателя на Биткойн.

Показвайки, че е получил няколко съобщения от различни лица и групи, които твърдят, че са Сатоши Накамото, Макафий публикува няколко скрийншота от споменатите съобщения:

Самоличността на Сатоши винаги е била нещо като свещен граал за крипто-ентусиастите, а твърдението на Крейг Райт, че той е създателят на биткойна, разбуни духовете, като инвеститорите на BSV твърдо подкрепят Райт, но огромното мнозинство от потребителите се отрекоха от него. Виталик Бутерин също отхвърли думите на Райт.

Може никога да не разберем кой е Сатоши Накамото

Противоречията около идентичността на Сатоши Накамото се разпалват още откакто създателят на Bitcoin Cash SV (BSV) засили твърденията си, че всъщност той е създателят на Биткойн. Въпреки това, по-голямата част от ентусиастите на криптовалутата са сигурни, че идентичността на Сатоши остава скрита.

Мнозинството от потребителите отхвърлиха схващането, че Макафий знае кой е Сатоши Накамото. Според тях е малко вероятно той да знае самоличността му, а дори да я знае, разкриването му би било несправедливо. В крайна сметка, независимо дали е отделен човек или цяла група, е много малко вероятно да разберем кой е Сатоши.

Източник

3 Replies to “Знам кой е Сатоши Накамото, каза Макафий

Leave a Reply