Златото се срива, всички пари отиват в крипто според Джим Креймър

Водещият на предаването на CNBC „Луди Пари“ реагира на изненадващия срив на златото тази седмица.

След като цената на златото спадна в петък, Джим Крамер от CNBC заяви, че нарастването на криптовалутите може да обясни отчасти внезапната незаинтересованост към благородния метал – потенциален знак, че основният поток се е обърнал към Биткойн (BTC) и цифровите активи.

На въпрос защо златото не скочи на фона на политическия хаос в САЩ тази седмица Креймър каза, че пазарът или не е толкова хаотичен, колкото изглежда, или че всички пари отиват в криптовалута:

Цената на златото падна с повече от 60 долара в петък, като достигна минимума от 1852,50 долара за тройунция в подразделението Comex на Нюйоркската стокова борса. Междувременно биткойнът скочи до нови рекордни върхове над 41 000 долара.

Милиарди в злато се преместват към Биткойн

Крамър наскоро навлезе в Биткойн и криптовалутите, след като купи в средата на декември 2020 г., когато BTC беше под 18 000 долара. Той каза за покупката си по това време:

  • „Ще купувам – както обикновено правя – докато нещо се срине. […] Ще диверсифицирам в някои биткойни – не е голяма позиция за мен – но със сигурност е важно да бъде диверсифициран, а Биткойн е актив и искам да имам баланс на активите „

Ако Креймър е задържал своите BTC, неговата позиция досега се е удвоила повече

Флагманската криптовалута продължава да превъзхожда златото и всеки друг основен актив, благодарение отчасти на притока на нови институционални купувачи. Измерено в кюлчета, 1 Биткойн вече струва повече от 20 унции злато. Седмица по-рано курсът на биткойн-злато беше около 15 унции.

Идеята, че биткойнът взема пазарен дял от златото, не е нищо ново. Неотдавнашен анализ на JPMorgan Chase стигна до заключението, че определяния за цифрово злато Биткойн дърпа инвеститорите далеч от благородните метали. Анализаторите заявиха, че тази тенденция може да се засили, тъй като повече институционални пари се изливат в криптопространството.

Източник

Leave a Reply