Златото губи стойност и пазарен дял за сметка на Биткойн

Крипто анализаторът Джейкъб Кенфийлд написа в Twitter за края на ерата на златото, което предава своята стойност и пазарен дял на Биткойн

Основателят на SignalProfits.com и основен крипто анализатор в Trading View, Джейкъб Кенфийлд, се включи в Twitter, за да сподели, че индустриалната ера и ерата на златото приключват.

Златото предава своите богатства на новият запас от стойност – Биткойн, според Кенфийлд.

Златото губи стойност и пазарен дял от Биткойн

Джейкъб Кенфийлд написа в Twitter, че това, което може да се види сега, е смъртта на индустриалната ера и превземането ѝ от дигиталната ера.

Междувременно, добавя той, основният запас от стойност от миналите епохи (златото) губи стойността и пазарния си дял от новия запас от стойност – биткойн, който често се нарича „цифрово злато“.

Той добавя, че въпреки че досега пазарната капитализация на Биткойн е само $ 356 милиарда (а златото е $ 9 трилиона), процесът на изпреварване вече е в ход.

Биткойн отново над $ 19 000, Тайлър Уинкълвос го нарече „Злато 2.0“

Кенфийлд публикува диаграма, показваща вижданията му за по-нататъшната съдба на Биткойн. Жълтата звезда показва, че процесът току-що е започнал преди Биткойн да може да се превърне в „напълно глобални пари“.

По време на писане на статията пазарната капитализация на Биткойн възлиза на $ 361 755 362 505 според CoinMarkerCap.

BTC

Биткойн се отделя от златото и удря нов ATH

Доставчикът на данни за анализ публикува диаграма, показваща, че основната криптовалута Биткойн се отделя от златото, тъй като биткойнът е скочил над нивото от 19 000 долара, а цената на златото е спаднала до малко под 1800 долара.

BTC

Към момента Биткойн достигна нов рекорд от 19 833 долара, задминавайки предишния ATH от 2017 г.

Видният критик на Биткойн Питър Шиф предприе нов удар, обяснявайки скока на цените с намерението на Фонда Гугенхайм да отдели 500 милиона долара за BTC.

Той обаче смята, че ралито на BTC може да бъде манипулация на пазара.

Източник

Leave a Reply