Златният кръстопът на Етериум може да предизвика по-големи печалби

Етериум препуска с пълна скорост напоследък. Само през последните седем дни цените на ETH нараснаха с 20% от малко над $ 200 по това време миналия вторник до $ 250 днес. Легендарният „златен кръстопът“ може да сигнализира за по-голямо движение нагоре, тъй като възходящият тренд вече е потвърден.

Четете още: Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Етериум остава възходящ

Мнозина очакваха крипто пазарите да се преобърнат след негативното съобщение от SEC вчера относно предложението на VanEck ETF. Най-вероятният резултат действително се случи, а именно допълнително забавяне от летаргичните регулатори, които продължават да влачат краката си за всяко крипто-свързано нещо.

По време на азиатската търговия днес ETH е паднал под $ 250, след като докосна бариерата от $ 254 преди няколко часа. Понастоящем тя се намира в бичи момента, както е отбелязано от няколко търговци в Туитър. Един наблюдател отбеляза Златният кръстопът на Етериум с 50-дневната експоненциална движеща се средна, преминаваща над по-бавната 200-дневна ЕМА:

Това е сигнал за промяна на възходящия тренд, който би сигнализирал за по-нататъшни печалби в дългосрочен план. По отношение на Биткойн графиките показват непрекъсната подкрепа на линията на низходящ тренд, която току-що бе разбита.

Понастоящем Етериум има рекордни обеми на търговия според Coinmarketcap. По време на пика си през 2019 г. миналия четвъртък обемът на ETH беше малко под 20 млрд. долара, най-високият, който някога е бил. Цената удари съпротивата при 275 долара, преди да се върне до около $ 240, където остана през последните няколко дни.

Обемът в момента е около 10 млрд. долара, което е четири пъти повече, отколкото беше в началото на февруари. Използвайки различни показатели от КойнБейз, Coindesk съобщи, че ETH обемите са най-високите от декември 2017 г., когато валутата нарасна от $ 450 до над $ 800. Включването на новите двойки ETH в допълнение към най-популярните две – ETH / BTC и ETH / USD – беше на стойност над 1 млрд. долара през седемдневния период.

Запознайте се с Койнбейз тук

Четете още: Койнбейз вече е достъпна в повече от 100 страни

По отношение на пазарната капитализация Етериум се отдалечи от XRP, който по едно време беше на второ място, макар и за кратко. Разликата от 10 милиарда долара вече е съществена между ETH, оценен на 26 милиарда долара и символа Ripple – 16 милиарда долара. Данните на BitMEX показват, че може да има отдръпване на Етериум, но всички други сигнали са бичи.

От техническа гледна точка се очакват големи неща с приближаването на ъпгрейда Serenity до ETH 2.0. Това ще заглуши критиците, които са до голяма степен от съперничещите dApp мрежи. Големите подобрения в мащабируемостта и преминаването към доказателство за залог ще бъдат факелът, който отново осветява пламъците на Етериум.

Източник

Leave a Reply