Защо корекцията на Биткойн, която всеки очаква, може и да почака

Биткойн и целият крипто пазар бяха хванати в интензивна консолидация през последните няколко дни, като бикове и мечки се бориха за контрола на ценовото действие.

Докато купувачите все още не са успели да изтласкат криптовалутата над $ 24 000, има голяма вероятност това ниво да бъде достигнато в краткосрочен план, благодарение на неотдавнашния пробив над $ 23 000.

Ако направи успешен пробив, BTC може да се повиши по-високо от това ниво, потенциално образувайки онова, което един анализатор определи като капан за бикове, което ще доведе до последващо намаляване.

Биткойн отново проби над 23 000 долара, анализаторите повдигат вежди


По време на писане на статията Биткойн се търгува с малко над 3% от това ниво при сегашната си цена от 23 566 долара. Това е нивото, на което се търгува през последните няколко дни.

Натискът върху продажбите, наблюдаван в региона с по-ниска стойност от 24 000 долара, беше доста интензивен в миналото, което направи обръщане на това ниво в техническа подкрепа.

JPMorgan вижда Биткойн на 650 000 долара

Той все още е изправен пред силна пречка от 24 200 долара, тъй като в момента това е най-високият му рекорд. Продавачите могат да използват това ниво като цена, за да обвържат поръчките за продажба.

BTC вероятно ще скочи още, преди да види голяма корекция

Един търговец отбеляза в неотдавнашен туит, че внимателно следи за пробив над $ 24 000, което потенциално отбелязва началото на следващия тест на по-високо ниво за BTC.

Той също така добавя, че корекцията до 20 000 долара, която много инвеститори очакват, вероятно ще настъпи след следващия по-висок етап.

„Настроен съм бичи към BTC. Не мисля, че това е КОРЕКЦИЯТА, която всички чакат. По мое мнение тя ще дойде малко по-късно.“

Bitcoin
Източник: BTCUSD на TradingView.

Има голяма вероятност следващите няколко дни да бъдат диви за Биткойн и останалата част от крипто пазара.

Източник

Leave a Reply