Защо доминацията на Биткойн нараства? Три букви: XRP

Доминацията на Биткойн скочи рязко през последните няколко дни в следствие на голямото дело за SEC срещу Рипъл.

Доминирането на биткойните се повиши до най-високото си ниво от средата на септември 2019 г., надминавайки 71,75% на 27 декември.

Това съвпадна с момента, в който най-голямата криптовалута в света за първи път в историята скочи над нивото от 27 000 долара.

Bitcoin Dominance
Снимка: tradingview.com

Биткойнът вече е по-голям от Самсунг

С пазарна капитализация от 513 милиарда долара, мрежата на Биткойн в момента струва повече от гиганта на кредитни карти Visa и южнокорейския технологичен гигант Самсунг.

Криптовалутата е нараснала с над 293 процента до момента, след като добави близо 20 процента само през последните четири дни.

Общата стойност на пазара на криптовалути в момента е 727 милиарда долара.

Биткойн изяжда XRP

Не е изненадващо, че XRP, четвъртата по големина криптовалута, не успя да навакса скорошното рали на Биткойн.

Спорният токен е под голям натиск, тъй като свързаната блокчейн компания Рипъл е съдена от SEC. Както съобщи U.Today, Bitstamp, една от най-големите борси, скоро ще спре XRP търговията за своите клиенти в САЩ.

Всъщност Адам Кохран, партньор в Cinneamhain Ventures приема, че „много XRP пари“ всъщност са полетели в Биткойн, като по този начин добавят повече гориво към неговата ракета.

Доминирането на биткойните нарасна с 6,5% след обявяването на делото на 22 декември, тъй като участниците на пазара стават все по-предпазливи към алткойните с много малка регулаторна яснота.

Chainlink (LINK) също е под натиск, намалявайки с над четири процента от началото на деня.

Източник

Leave a Reply