Застрахователният гигант MetLife използва Етериум, за да революционизира исковете за застраховки живот

Базираната в Ню Йорк застрахователна компания MetLife планира да преработи процеса на животозастраховането, като използва блокчейна на Етериум. Базираният в Сингапур инкубатор, LumenLab, си партнира със Сингапур Прес Холдингс, медийна група и застрахователна кооперация, NTUC Income, за пускане на интелигентна договорна платформа, изградена на Етериум, наречена Lifechain.

MetLife използва Етериум и публична книга за мобилно приложение, наречено Vitana. То служи за изплащане на претенции към бъдещи майки, които са имали гестационен диабет. Основната интелигентна платформа, която се използва в Lifechain, ще бъде много тясно свързана с това, което е построено за Vitana, първия успешен пилот на компанията.

Четете още: Една от най-големите банки в Полша използва Етериум за удостоверяване на документи

В интервю за Форбс, Зиа Заман, CIO на MetLife Азия и главен изпълнителен директор на LumenLab, каза:

„Бъдещето на разпределената водеща технология в животозастраховането донякъде ще зависи от участието на публичния сектор. Тези юрисдикции и правителства, които са по-иновативни, ще видят гражданите и притежателите на полици в техните юрисдикции да се възползват от по-малко търкания, повече изпълнени плащания и общо общо подобрено преживяване. „

Запознайте се с Койнбейз тук

Частният характер на животозастраховането понякога ще остави семействата на починалите да не знаят дали починалият е бил осигурен. Това нововъведение би могло също така да понижи цените и да развие нови услуги около токенизацията. След загубата на член на семейството, Lifechain ще определи програмно, дали дадено лице е защитено от политика и автоматично ще подаде иск, премахвайки многократните стъпки, включени в процеса.

Актът за смърт ще бъде издаден от правителствена база данни. След това системата ще извлече националната идентификационна карта на покойното лице. Това допълнително се криптира в блоковата верига на Етериум и води до запитвания към базата данни на доходите на NTUC, които търсят политика на съвпадение. След като то бъде намерено, Сингапур Прес Холдингс ще информира членовете на семейството, докато доходите на NTUC инициират процеса на застраховка „Живот“.

Четете още: Ubisoft планира да използва Блокчейн технологията на Етериум

В отделна тема, Зиа Заман коментира криптовалутата на Фейсбук, Libra. Той каза:

 „Нямаме никакви планове да го правим, нито пък сме се замисляли за съществуващите случаи на употреба. Това, разбира се, не го изключва от бъдещето, но засега не сме мислили за това. „

Източник

Leave a Reply