Запознанства в метавселената: Можете ли да откриете любовта въз основа на това какви НФТ притежавате?

Запознанствата в метавселената са тук. Но готови ли сте за тях? Е, това няма значение, защото тя е готова за вас.

Търсенето на любов в приложенията за запознанства може да прилича на пресяване на кошче за боклук. Но какво ще кажете, ако има и други начини да намерите любов онлайн? И какво, ако тези начини включват всички неща, които вие, страхотните нърдове, обичате… като метавселената, НФТ и крипто?

Изглежда, че е настъпил денят, в който можем да бъдем подбрани според интересите си в метавселената. Тук има няколко идеи, които са в съвсем начален стадий. Но те са убедителни. Така че, ако сте свободни и определено не го обичате, прочетете.

Запознанства в метавселената: metaMATCH

Всеки момент ще бъде пуснато ново приложение, наречено metaMATCH. То е създадено от медийната личност Емили Лайънс.

Тя казва, че е създала metaMATCH, защото в онлайн запознанствата липсва човечност. „Към днешна дата онлайн запознанствата предлагат много преки пътища, но свързват хората предимно на базата на повърхностни неща. Толкова сме обсебени от нашите онлайн личности и идеята за съвършенство, че много хора губят представа кои са в действителност и какъв е типът човек, с когото могат да установят смислена връзка.“

MетаMATCH ще се разгърне във функционалност през следващите месеци. Първоначално тя ще съпоставя хората въз основа на това в кои общности на НФТ участват и какви НФТ притежават. Приложението може да идентифицира общи черти въз основа на споделени психографски данни и да съпоставя въз основа на уникалното онлайн поведение на дадено лице.

„Много приложения за запознанства се основават на принципа „плъзнете наляво, плъзнете надясно“, но ние вярваме, че хората са нещо повече от снимка. Искаме да помогнем на хората да се свържат на по-дълбоко ниво и да създадат значими взаимоотношения – от „в мозъка“ до „във веригата“.

Приложението е и хибриден сватовник. Това означава, че потребителите могат да си запишат тренировъчна сесия с експерти по запознанства и да получат съвети как да водят добър разговор, какво да облекат на среща и как да спрат да се притесняват. Така че, ако сте тревожен маниак на тема НФТ, поставете това приложение на телефона си възможно най-скоро.

Запознанства с DAO

Да, вече има DAO за запознанства.  Ако не знаете[Ma1]  какво е DAO, първо прочетете тук.

DAO за запознанства е приложение за запознанства като Tinder или Bumble, но в блокчейн. Всяка DAO има правила и насоки, които са договорени от общността на DAO и са включени в интелигентен договор.  

И така, защо те се превръщат в алтернатива на съществуващите приложения за запознанства в Web2? Защото хората се влюбват в махането с пръст.

Първите дни на приложенията за запознанства в Web2 изглеждаха вълнуващи за потребителите. Сега обаче широко се съобщава, че тези приложения правят хората нещастни и не водят до връзки, както преди. Умората от приложенията за запознанства определено е настъпила. Така че определено е необходимо нещо ново, което да запълни празнината.

Членовете на DAO, които се запознават, могат да гласуват за начина, по който DAO функционира. Те могат да решават как хората да се свързват помежду си. Ако този процес е объркан, те могат да гласуват отново, за да подобрят процеса.

Пример за това е Metacubes. Членовете могат да се запознават с дата на придобиване в Web3.

Metacubes казват, че Date-toEarn в Web3 ги отличава от традиционните приложения за запознанства с изтриване на лица. „С нашата платформа потребителите могат да използват аватари на NFT, за да се отправят на пътешествие из различни градове, за да общуват, да създават връзки и да провеждат чатове.“

За да се присъединят, потребителите трябва да придобият членство чрез NFT. Първоначалната цена на монетата е 300 USDT (около 300 USD).

Премиум членството е свързано с нивата на рядкост на NFT. С тях ентусиастите могат да отключат подобрени функционалности, като например разширени лимити за мачове.

Интересен обрат е, че потребителите могат да печелят криптовалута, докато се забавляват. Наградите се основават на използването на платформата, както и на отворените чатове и създадените взаимоотношения.

Идеята изглежда добра. Те имат близо 15 000 последователи в своя акаунт в Twitter.

Ранните дни

Успехът на DAO за запознанства обаче не е задължително да бъде гарантиран.  Много DAOs, специализирани в запознанства в началото (около 2018 г.), изглежда са умрели или са се разпаднали поради липса на хора, които да се присъединят към тях. Може би обаче те са били преди времето си. Изглежда, че сега е добро време за запознанства, за да печелите. Самотници, идете да паднете на меча заради нас и го изпробвайте! И докладвайте!

Запознанства в метавселената: Защита от сом

Нов продукт, който скоро ще се появи в сферата на запознанствата, е TruYou.io. Основателите му казват, че TruYou е портал за любов в метавселената. Те предлагат токенизирано съвпадение с други членове, верификация, така че сомът да не може да се добере до вас и вашата криптовалута, и залагане в приложението, наред с други неща.

Казват, че сме на прага на ера, управлявана от блокчейн. „Индустриите постоянно правят скок в приемането на технологиите на новото време, като много от тях отделят огромни ресурси за развитие и адаптиране на бизнеса си, за да са в крак с развиващите се стандарти на практиката. Един от пазарите, които изостават в този аспект, е индустрията за онлайн запознанства.“

Въпреки че приложенията за запознанства в Web2 имат своите проблеми, те твърдят, че запознанствата в Web3 могат да решат много от тях. „В приложенията и уебсайтовете за запознанства липсват ключови аспекти, които блокчейн може да осигури: проверка без доверие, неизменност, децентрализация и валидиране на интелигентни договори.“

Всеки, който е използвал приложения за запознанства в уеб 2, знае, че те са пълни с любовни измамници и хора, които искат да им се плати за секс. Така че може би Web3 запознанствата биха могли да се окажат решение?

Все още е рано за запознанства в метавселената, но е добре първото бебе, което се роди от това, да има готино име като X Æ A-12.

Имате какво да кажете за запознанствата в Метавселената или за нещо друго? Пишете ни или се присъединете към дискусията в нашия канал в Telegram. Можете също така да ни видите в Tik Tok, Facebook или Twitter.

Източник: https://beincrypto.com/metaverse-dating-find-love-based-nfts-you-hold/


Leave a Reply