Западна Вирджиния ще използва Блокчейн гласуване в президентските избори през 2020 година

Миналата година Западна Вирджиния стана първият американски щат, който използва мобилен блокчейн за гласуване при предварителните избори. Според Доналд Керси, директор на изборите и заместник-юрисконсулт в офиса на държавния секретар на Западна Вирджиния, щатът ще продължи да използва блокчейн гласуването.

Както се съобщава от LongHash на 15 април, Западна Вирджиния отново ще използва Voatz, мобилния блокчейн за гласуване, в президентските избори в САЩ.

Защо да се използва мобилно Блокчейн гласуване?

В интервю за LongHash, Керси каза, че основна причина, поради която държавата използва мобилната технология за гласуване, е да се даде възможност на военните, разположени извън САЩ, да гласуват.

Керси каза:

„В Америка имаме демократично правителство. Хората, които ни представляват, които приемат нашите закони, се избират от населението. А голяма част от нашата общност в Америка е армията ни.“

 
Според Керси военните, разположени извън Съединените щати, намират за много трудно, а понякога и невъзможно да предоставят своите бюлетини навреме, независимо по пощата или по електронен път.

Извънредно: Световната банка пуска монета за своите вътрешни цели

Какво е Блокчейн? Ръководство за начинаещи

Освен това, казва той, много от избирателите извън страната изобщо не гласуват. Федералната програма за подпомагане на гласуването съобщава, че само около 7% от избирателите в чужбина са подали бюлетини за президентските избори през 2016 г.

В усилията си да увеличат броя на гласоподавателите от чужбина, включително военнослужещите, Керси вярва, че едно просто, сигурно и лесно за използване приложение за мобилен блокчейн е отговорът. Чрез него лесно може да се подават бюлетини през един-единствен сървър и по-лесно и по-бързо от пощата.

„Блокчейн е по-сигурен, защото няма начин за грешка. Имате множество възли, които съхраняват данните. Също така е силно криптиран. „

Керси гласува за мобилен блокчейн за увеличаване на броя на гласоподавателите, особено тези в чужбина. Той заяви, че не вижда причина този нов метод да не замени традиционните средства за гласуване, и очаква да получи положителн реакция за използването на такава нова технология.

Източник

One Reply to “Западна Вирджиния ще използва Блокчейн гласуване в президентските избори през 2020 година”

Leave a Reply