Заложеният Етериум достига ново ниво: 5% от общото предлагане

Мрежата ETH 2.0 вече има 200 000 валидатори, представляващи около 6,6 милиона в Етериум. Текущата годишна процентна възвръщаемост (ГПР) е около 6,1%.

Ето диаграма, която показва как общата заложена стойност на ETH се е променила през последната година:

Ethereum Staked

Както показва горната графика, предлагането на залагане на Етериум нараства доста бързо и вече е преминало 6 милиона в ETH.

Сега по-долу има диаграма, която показва процента на залагане ETH 2.0 за същия период от време.

Ethereum Staking Rate
Според графиката ETH 2.0, заключен в договори за залагане, сега е 5,5% от общото предлагане на криптовалутата.

Както споменахме по-рано, ГПР в момента е около 6,1%. Тази стойност задължително ще спадне с увеличаване на предлагането на залози. Когато 10 милиона ETH бъдат заключени в договора за депозит, ГПР ще намалее до около 4,9%

Възходът на доказателство за залог

ETH 2.0 използва доказателство за залог (PoS) като своя консенсусна система, а не традиционния механизъм за доказателство за работа (PoW).

Криптоси като Bitcoin и Ethereum (Core) използват PoW за постигане на консенсус. Валидиращите възли се наричат майнери и те изискват висока изчислителна мощност за хеширане на блокове.

От друга страна, PoS механизмът изисква малко изчислителна мощ. Възлите, наричани тук залагащи, трябва да залагат само част от своите ETH.

Тъй като добивните ферми с графични процесори от висок клас консумират много енергия, PoS се очертава като по-ефективно и по-чисто решение.

Крипто майньорите също са добавили към недостиг на графични процесори, който е причинен главно от глобалния недостиг на чипове. Изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг коментира PoS и недостига около тазгодишния сезон E3.

Цената на ETH

По време на писане на статията цената на ETH се движи около $ 2,3 хил., което е с 32% повече отколкото през последните 7 дни. През последния месец криптовалутата е повишила стойността си с 25%.

Ето графика, показваща тенденцията в цената на Ethereum през последната една година:

Ethereum Price Chart

Ethereum започна да се изкачва отново след срива по-рано през месеца. Все още не е ясно дали криптото може да запази инерцията и да продължи с бичия пазар.

Цената на биткойн оказва влияние и върху други криптовалути като ETH. Докато BTC изглежда нараства в момента, вероятно заради слуховете, че Amazon ще приема крипто плащания, не е ясно как ще продължи това, тъй като Amazon потвърждава обратното.

Източник

Leave a Reply