Задава се нов пробив за Биткойн според Блумбърг

Биткойн биковете, които търсят катализатор, който да разшири колосалното му рали, може да се обърнат към техническия анализ, определен от някои търговци за добра новина. Според тях можем скоро да очакваме нов пробив за Биткойн.

След повишаването на цените през последните два дни, Биткойн се покачи над горната граница на Vera Band, която идентифицира възходящи или низходящи тенденции. Този ход показва, че рязкото покачване може да е близо, тъй като той продължава да се търгува над този лимит.

Техническите показатели показват, че може да се очаква рязко движение нагоре

Биткоинът следва подобна тенденция от средата на февруари и оттогава досега надвиши годишните си максимуми поне веднъж на месец. Криптовалутата за първи път тази година в началото на февруари се срина над горната граница и скоро след това достигна свеж годишен ръст. Това се случи отново в средата на юни, а Биткойн достигна максимума си за 2019 г. от $ 13,851 само три дни по-късно. Като цяло, Биткойн е с ръст от над 220% тази година.

Четете още: Всички новини за криптовалутите

„Биткойн изглежда, че се насочва към голям пробив, тъй като институционалният интерес към технологията Блокчейн не показва признаци на забавяне,“ каза Едуард Моя, главен пазарен стратег в Oanda Corp. в Ню Йорк. „Подобните на балон печалби този път са движени от солиден институционален интерес и докато сигурността все още е в голям риск, изглежда, че Биткойн преодоля много от първоначалните си болки в растежа си.“

Това е драстичен обрат в сравнение с преди шест месеца, когато цените спаднаха до около 3500 долара и много хора го обявиха за мъртъв след впечатляващия скок от 2018 година. Но вълнението от по-широкото приемане, наред с други неща, повиши шумотевицата около криптовалутите – и оттогава цените тръгнаха нагоре.

„Възраждането е естествена реакция към променящата се крипто-приятелска атмосфера в основните финанси и про-пазарните сили“, каза Кристел Куек, главен търговски директор на Bolt Global, мобилна платформа за стрийминг, добавяйки, че влизането на компании, включително Facebook Inc. и JPMorgan Chase & Co. в криптосферата допринесоха за това по-широко приемане. „Подкрепата от основните организации ще ускори напредъка на цифровите символи.“

Биткойн нарасна със 7,9% до 11 899 долара към 11:53 ч. В Ню Йорк в понеделник. Съперничещите монети също се повишиха, като Етериум се повиши с близо 8%, а Монеро – с повече от 13%.

Източник

2 Replies to “Задава се нов пробив за Биткойн според Блумбърг

Leave a Reply