Ето защо оставката на Майкъл Сейлър като главен изпълнителен директор е благоприятна за криптовалутите


Пазарът на криптовалути получи неприятна изненада с официалната оставка на Майкъл Сейлър като главен изпълнителен директор на най-пробиткоинската компания на американския пазар: MicroStrategy. Макар някои инвеститори да смятат, че това ще окаже отрицателно въздействие върху индустрията, има и алтернативно мнение.

Както всички знаем, Сейлър беше огромен привърженик на биткойна и криптовалутите, който оказваше огромна подкрепа на биткойна и притежаваше криптовалути на стойност над 3 млрд. долара в баланса на компанията. Последната му покупка като главен изпълнителен директор беше направена през юни, когато MicroStrategy придоби BTC на стойност над 10 млн. долара.

Според официалното писмо Сейлър вече ще работи като изпълнителен председател и ще се съсредоточи върху крипто и биткойн операциите. Самият предприемач заяви, че ще се съсредоточи повече върху стратегията за придобиване на Биткойн и други инициативи, свързани с криптовалутата.

Фактът, че един от най-оптимистично настроените и влиятелни предприемачи в бранша ще се насочи към работа с криптовалути, не бива да се смята за нещо друго освен за положително, тъй като Сейлър ще може да управлява по-прецизно портфейла на компанията и евентуално да направи повече придобивания на биткойни в бъдеще.

За съжаление слабото представяне на биткойна и на пазара на криптовалути като цяло създаде огромен натиск върху акциите на MicroStrategy, които през последните няколко месеца се сринаха с 60%. Движението на акциите до голяма степен корелира с представянето на първата криптовалута.

По време на писане на статията BTC се разменя за около 23 000 долара и показва леко повишение на цената от 0,5%, което показва, че пазарът все още се бори за местни точки на подкрепа въпреки сложната макросреда.

Източник: https://u.today/heres-why-michael-saylors-resignation-as-ceo-is-bullish-for-crypto

Отказ от отговорност: Изразеното тук мнение не е инвестиционен съвет – то се предоставя само с информационна цел. То не отразява непременно мнението на cryptalaxy. Всяка инвестиция и всяка търговия са свързани с риск, така че винаги трябва да извършвате собствени проучвания, преди да вземате решения. Не препоръчваме да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите.

Leave a Reply