Етериум ще води следващия скок на криптовалутите, доставя Интернет в Западна Африка

Има добри новини на хоризонта за притежателите на Етериум. Нека да обсъдим някои идеи за следващия скок на криптовалутите. След това ще влезем в най-новите новини за проекта Етериум.

Следващия скок на криптовалутите

Предстоящите разработки на блокчейна Етериум биха могли да отложат планирания бик, който чакаме толкова търпеливо. Може да се предположи, че продължаващият приток на капитал, дължащ се на продажбите на монети, придобити по време на бичия пазар от 2017 г., е имал по-голяма роля във FOMO. През 2017 г. международните потоци от инвестиции се натрупаха в почти всяка криптовалута. Това стана независимо от работния продукт, документацията или това дали проектът е легитимен. Например Bitconnect.

Четете още: Анализатор потвърждава Етериум като следваща монета, която ще надмине основните криптовалути

Не би било много пресилено да се каже, че Етериум може лесно да задейства и следващия бичи пазар. Очевидно от последното движение на цените на Биткойн, досега не е имало достатъчно натиск от преследващите алткоини. Това може да се дължи на факта, че цената на Биткойна е силно манипулирана от фиат-крипто-търговски двойки. В същото време тя не е толкова повлияна от крипто-крипто-търговските двойки. Ще стане интересно, когато пазарите се развият и започнат да се отварят към по-традиционните пазари.

Етериум води следващия скок на криптовалутите

Поради увеличената експозиция към Биткойн, базирана на фючърси, парични разплащания и стейбълкоини, нарастването на цената му не оказва влияние върху останалата част от пазара, както се очакваше. Разбира се, все още може да ни чака алткойн-пазар зад ъгъла. С текущата информация изглежда, че ценообразуването на Биткойн вече не е достатъчно, за да може пазарът да се издигне независимо нагоре.

Може да има няколко причини за това, но най-очевидно е липсата на увеличение на цената и токените на Етериум. Не забравяйте, че повечето монети на пазара са обвързани с Етериум, ако са базирани на символи, използвайки един от протоколите или работещи чрез интелигентни хостове на Етериумв мрежата. Освен това, съществуват множество глобални бизнес модели, структурирани около Етериум и неговата солидност. Има логика, че без Етериум да достигне нови годишни върхове като през 2017 г., пазарът няма да следва само Биткойн. За да отбележим, повечето DEXs са базирани на Етериум и промяната в цената на Биткойн ще има много малък ефект върху тези пазари, тъй като те продължават да растат.

Натрупване на Етериум

Освен фокуса върху бичия пазар, в момента е предложен план, който трябва да бъде реализиран през 2021 г. за актуализациите на Етериум. Планът има за цел да намали възнагражденията от добив от 2 ETH на блок до само .22 ETH. Този план по никакъв начин не е твърд, но зад него има добра основа. По-конкретно, Етериум ще премине към своя консенсусен алгоритъм за доказване на залог през следващите две години. Това означава, че валидаторите на мрежата вече няма да изискват по-големите възнаграждения, за да плащат разходите за минното дело.

Причината, поради която тази актуализация ще отнеме две години, се дължи на огромната сложност на мрежата. Освен това ще отнеме време, докато всички минни стопанства за доказателство на работа преминат към веригата. От известно време всъщност ще има Етериум с верига за доказване на работата, а малко след нея следват доказателството за веригата на залозите.

Четете още: Една от най-големите банки в Полша използва Етериум за удостоверяване на документи

Trustnodes написаха страхотна статия за техническите аспекти на някои от планираните актуализации. Предлагам да се насочите там, ако искате да научите повече за подробностите на този предложен план. Въпреки това, аз не бих заложил всичко за това, тъй като никой от разработчиците наистина не знае точните промени, които ще настъпят в Етериум през следващите години. Това е проблемът с обявяването на нещо, което дори не може да се случи.

В напълно несвързани новини, предприятие, базирано на Етериум, Cajutel, е получило лиценз да стартира услугите си в Сиера Леоне, за да донесе достъпен интернет в региона. Въз основа на статия от Yahoo, която отразява тази новина, само 13% от страната в момента има достъп до интернет (нещото, в което сте в момента), а тези, които имат достъп до него, плащат средно $ 99 на месец. Интернетът, който получават, е изключително бавен, има ниска пропускателна способност като цяло и почти няма данни (5 Mbps).

Четете още: Всички новини за Етериум

Премахването на ограниченията от по-бедните страни по света е отделно от това, което първоначално е било предназначено за крипто движение. Вълнуващо е да се видят тези неща. Скоро западноафриканците ще имат достъп до евтин и надежден интернет, което ще помогне на страната да процъфтява от подобрената търговия, образование и развитие на ресурсите.

Източник

One Reply to “Етериум ще води следващия скок на криптовалутите, доставя Интернет в Западна Африка”

Leave a Reply