Етериум скочи с 20% до над $ 900: Сезонът на алткойните наближава?

Етериум експлодира в стойност през последните няколко часа, намеквайки за потенциалното формиране на алткойн сезон.

Пазарът на криптовалути пламва, няма съмнение в това. Особено днес, след като ETH се развихри и очерта две поредни зелени почасови свещи, печелещи над 10%, довеждайки общите си печалби само за последните дванадесет часа до почти 20%.

ETH покорява 900 долара с масивни свещи

Изглежда, че ETH биковете отказват да се спрат, докато Биткойн ежедневно отчита нови върхове. Днес те направиха впечатление с две масивни свещи на час, повишавайки цената до 926 долара (в Бинанс), за двучасово положително увеличение от 10%.

Малкото отдалечаване на диаграмите рисува още по-добра картина, тъй като ETH е нараснал с почти 20% само през последните дванадесет часа, като общите му седмични печалби са почти 40%. Оттогава цената се е върнала малко до сегашните си нива на търговия, но все още е нараснала с повече от 15% през последните 24 часа.

ethusd_chart
ETH / USD. Източник: TradingView

Занапред е интересно да видим как ще се развива цената. Струва си да се отбележи обаче, че последните развития в цената на ETH са увеличили общата му пазарна капитализация до над 100 милиарда щатски долара – с 25% повече от това време миналата година.

Сезонът на алткойните наближава?

Първото нещо, което трябва да се вземе предвид, когато става въпрос за формирането на потенциален алткойн сезон, е доминирането на пазара на Биткойн – относителният дял на криптовалутата в целия пазар. По време на писане на настоящата статия тя е около 71%.

Как да купя Биткойн?

Въпреки това, той загуби повече от 1% след като ETH започна да се движи нагоре и вече можем да видим защо – други алткойни също се увеличават, което води до спад в доминирането на BTC.

Някои примери включват Лайткойн (LTC), който е нараснал със 17% през последния ден, както и Биткойн Кеш, Чайнлинк, Полкадот, Кардано и други – повечето от тях са се увеличили с почти 10% през последните 24 часа.

Също така си струва да се изтъкне още един интересен факт – неотдавнашното увеличение на Доджкойн (DOGE), както се съобщава от CryptoPotato вчера. В исторически план това се счита за спекулативен индикатор, че сезонът на алткойните може да е наблизо и е вълнуващо да се види дали този път ще се окаже вярно.

Източник

Leave a Reply