Етериум се изравни със златото

Един Етер струва почти колкото една унция злато за първи път в историята си. В момента Етериум се търгува на или над цената на златото.

Eth поскъпна до $ 1877, като за известно време се търгуваше на $ 1,820. Унция злато достигна до 2077 долара през август 2020 г., но сега се търгува на 1820 долара.

Етериум е много далеч от пазарната капитализация на златото за която се смята, че възлиза на около 20 трилиона долара. Тази на Eth в момента е 200 милиарда долара.

Изпреварването на цената на златото обаче е интересно, защото това направи Биткойн през 2017 г. преди основния си скок. Така че това е още едно потвърждение на теорията, че Етериум следва траекторията на Биткойн, само че с един цикъл назад.

Криптовалутата получи сериозно приемане особено в децентрализираното финансиране, където се създават нови токени почти ежедневно, както и нови пазари и dapps.

Някои сравняват пазара с бума на ICO през 2017 г., а криптовалутите напоследък вършат по-добра работа от стимула от чековете на Тръмп или задаващите се такива при Байдън на стойност от 1,9 трилиона долара.

По този начин ДеФи токените достигнаха пазарна капитализация от 80 милиарда долара (уау!). Това е 39% от текущата пазарна капитализация на Етериум – най-високата подобна стойност до момента.

Очаква се, че възходящият тренд в даден момент ще доведе до пробив на Eth над цената от $ 2000 и възстановяване на доминацията спрямо останалите алткоини, но кога и дали това ще се случи, предстои да разберем.

Източник

Leave a Reply