Етериум разби критичната съпротива, задава се неизбежен масивен подем

През последните няколко дни Етериум (ETH) наблюдава някои безумни ценови покачвания, като ралито през 2020 г. бързо се превръща параболично, а биковете се опитват да качат криптовалутата над нивата от $ 300.

Това интензивно повишение нагоре позволи криптовалутата да пробие над ключово ниво на съпротива, което по-рано потискаше ценовото ѝ действие, което предполага, че тя може да се увеличи значително повече, преди да се изправи пред каквато и да е интензивна съпротива.

Освен това, това рали съвпадна и с бързото нарастване на основната сила на криптовалутата, което си проличава при справка с броя на транзакциите и активните адреси.

Етериум разби ключови нива на съпротива на BTC, а биковете поддържат инерцията си

Към момента на писането на статията, Етериум търгува над 5% при текуща цена от 281 долара, което бележи огромно покачване от дневните му ниски от близо 260 долара, които бяха определени вчера, когато мечките се опитаха да разпалят продажби.

Размерът на неотдавнашното рали на ETH се вижда ясно, когато разглеждаме ценовото му движение през месец февруари, тъй като той успя да се изкачи с над 100% от ниските нива при $ 180.

Това му позволи значително да превъзхожда както биткойн, така и агрегирания крипто пазар, което го прави един от най-добре представящите се основни алткойни през 2020 г., заедно с Тезос и шепа други.

Ако разгледаме търговската двойка BTC/ETH, тя в момента търгува около 5% при текущата си цена от 0,0274, а Джейкъб Кенфийлд – изтъкнат анализатор – наскоро обясни, че смята, че може да достигне до 0,036, преди да намери значителна съпротива.

„Етериум просто наруши значително ниво на съпротива за пръв път от доста време насам, което служеше като подкрепа за последните 2 години. Нивото на Фибоначи от .147 може да бъде първото ниво на съпротива за двойката eth/btc при цена от около .036. Тестът от .024 може да бъде чудесно място за дълга позиция “, обясни той.

Покачването на Етериум е подкрепено от здрави основи

Това скорошно рали също така позволи на Етериум да получи невероятно силни основи, като активните му адреси и броя на транзакциите нарастват.

„Във връзка с ценовото рали на $/ETH, използването на мрежата на Етериум нараства. През последните 7 дни активните адреси са се увеличили с 26.7%, а броят на транзакциите – с 20,77%. Използването му достигна максимуми, които не са наблюдавани от септември миналата година ”, обясни Glassnode в неотдавнашен туит.

Тези основни фактори, съчетани с последния пробив на Етериум над ключовата съпротива, биха могли да помогнат на ETH да види някакво значително възходящо движение.

Включено изображение от Shutterstock.

Източник

Leave a Reply