Етериум може да стигне до $ 20,000 този цикъл, според бившият директор на Goldman Sachs Раул Пол

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пол разкри, че вярва, че цената на Етериум (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, може да достигне $ 20 000 „този цикъл“, въз основа на закона на Metcalfe.

Разкривайки части от следващото си изследване на Global Macro Investor (GMI), Раул Пол заяви в социалните мрежи, че това е „целият закон на Metcalfe“ и че „ETH = BTC“, независимо дали инвеститорите го харесват или не. Той започна да сочи към модел, създаден от неговия екип, за да демонстрира Закона на Metcalfe за BTC мрежата, използвайки активни адреси и цената на криптовалутата, както и пазарната капитализация.

Пол, който преди да създаде макроикономическа и инвестиционна стратегия за проучване на услугата Global Macro Investor (GMI) през 2005 г. управлява фонд за Man GLG и работи в Goldman Sachs след това посочи, че Етериум изглежда като BTC в ранните си дни въз основа на нарастващия брой активни адреси.

Законът на Metcalfe гласи, че ефектът от мрежата е пропорционален на квадрата на броя на възлите в споменатата мрежа. След това Пол добави графики, показващи, че растежът на Етериум е много подобен на този на BTC и че законът на Metcalfe „изглежда е ключът към цената както за ETH, така и за BTC“.

Как да купя Биткойн?

Той добави обаче, че пазарната капитализация на ETH нараства по-бързо от тази на биткойните в същия момент, въз основа на първите един милион активни адреса.

Въз основа на своите прогнози и текущата цена на Етериум Пол вярва, че криптовалутата може да види „абсолютно същата“ цена като BTC през последния цикъл, което означава, че може да достигне нов рекорден връх близо до границата от 20 000 долара.

Данните на CryptoCompare показват, че ETH в момента се търгува на $ 1230 и сега е близо до предишния си рекорд от малко над $ 1400. Междувременно биткойнът се приближава до $ 40 000. Флагманската криптовалута през 2017 г. достигна най-големия си рекорд за всички времена, който беше надминат едва тази година.

Раул Пол каза миналия месец, че настоящият бик на BTC е „невероятно различен“ от този, наблюдаван през 2017 г., въз основа на ускорението на цената след разполовяването и структурата на пазара. През ноември 2020 г. той заяви, че има 98% от нетната си стойност в крипто.

Източник

Leave a Reply