Естонска консултантска компания казва, че новите правила правят придобиването на криптолиценз по-трудно

В пост от 7 май на интернет страницата си, естонскатa консултантска комапния Еести заяви, че става по-трудно да се получи лиценз за пускане на собствена криповалута.

На 3 май, естонското министерство на финансите промени процесът на лицензиране и новите паривила включват номерирани формуляри и за издаването на лиценз се чака по-дълго, от 30 до 90 дни. Освен това се изисква или самата фирма-издател или нейн клон да е регистриран в Естония.

Таксата за издаване на лиценза също е била вдигната, от 345 евро (386 долара) до 3 330 евро (3 729 долара). Естонският финансов министър, Martin Helme, обясни причините за промяната.

„Научихме си урока от банковия сектор по трудния начин и сега трябва да се съобразяваме с нови международни рискове, и криптовалутите са един от тези належащи рискове.“

Чети още: Криминалното не подминава криптовалутите, ще има ли регулации?

Според Eesti Consulting OÜ, с новите правила вече ще е трудо да се вземе лиценз за издаване на криптовалута. Тези които вече имат издаден лиценз ще трябва до края на годината да покрият новите изискания, в противен случай лицензът им ще бъде отнет.

Cointelegraph писа, че и Германия възнамерява да въведе първоначални правила, които да позволяват издаването на блокчейн облигации още това лято.

Източник

Leave a Reply